Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.03.2005, 19:37   #8
downloads
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.01.2005
downloads zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez KaPi
Naprawdę mi się udało! Nagrywałem na bardzo starym nośniku CD-RW o pojemności 650 MB ("That's Write!"), z prędkością nagrywania 4x (więcej się nie dało). Oczywiście nagrałem w Mode 1 z Poziomem 1. Dlaczego to takie niezwykłe? Gdyby mi się tego nie udało skopiować, i tak znaczyłoby to, że potrafię skopiować SafeDisc 3/4??
Raczej tak, ja nie moge nagrać sheep3 a SD 3 i 4 bez problemów. A niezwykłe dlatego, że nie widać sukcesów z tym testem. Co nie zmienia mojego zdania, że on jest mało miarodajny w kwestii 3 owcy bo jak to jest, że prawie nikt tego nie nagra jak trzeba a SD 4 jakoś kopiujemy

Cytat:
Napisany przez KaPi
Niestety, u mnie najniższa prędkość zapisu CD-R wynosi 8x. Czy da się uzyskać mniejszą prędkość poprzez jakieś specjalne programy? Podobno nie jest to zalecane, bo dzisiejsze nośniki (a raczej substancje na nich) nie są przystosowane do niższych prędkosci i mogą wystąpić błędy odczytu. Czy to prawda? Podobno najlepiej nagrywać w granicach 16x-32x.
x8 może być. Najmniej błędów jest x12-x16 ale małe szanse, że nagrywarka wyrobi z błędnymi sektorami tak jak trzeba, dlatego nagrywa sie powoli.

Cytat:
Napisany przez KaPi
P.S. Mam dwie płytki "Samsung Music". Nie ma na nich informacji z jaką prędkością je nagrywać. Chyba z jak najwolniejszą? Miał ktoś już z czymś takim do czynienia?
Jak masz LiteONa to po pierwsze powinieneś mieć SMARTBURN który nie pozwoli Ci przekroczyc prędkości która nagrywarka uznaje za odpowiednią a po drugie mozesz ściągnąć aplikację SMARTBURN (może zadziała)
downloads jest offline