Testy testy i jeszcze raz testy
Witam wszystkich, nie przeglądałem tej grupy przez jakiś czas (ostatnio skończyłem na stronie około 110 w kategorii nośników dvd+-) ale ostatnio do powróciłem tu i musze wam powiedzieć że to co tutaj widzę przyprawia mnie o zawrót głowy, mnóstwo testów, porównań itp. które nic nie wnoszą, i nic z nich nie wynika.
Prawie każda płyta dvd jest nagrana nadzwyczaj dobrze, przysyłacie testy płyt których błędy PI dochdzą do 10 i zadajecie pytania czy dobrze sie wypaliła. A ja powiem na to - miałem jak do tej pory 2 Liteony, jeden to 832 a drugi 1653 i tak, test zrobiony na 832 był zupełnie inny niż na 1653 (oczywiście nowy model odczytywał wszystkie płyty nadzwyczaj dobrze, powiedziałbym nawet że aż za bardzo rewelacyjnie, wg mnie producent zadbał o to żeby testy wychodziły bardzo dobrze. W tej chwili mam Pioneera 108 - nagrywarka jak nagrywarka, nagrywa płyty, teraz w nowszych wersjach dvdiinfo można zrobić testy płytyk i co?? całkiem dupa, testy wychodzą fatalnie - a dlaczego?? bo ten program odczytuje dane z bardzo dużą prędkością: błędy dochodzą do 300 PI a jak zaniosę do kumpla który ma Pioneera 107 to wyniki są zupełnie inne powiedziałbym, że znowu nadzwyczaj dobrze, tak samo jak zrobie testy na liteonie 1653 nagranych płytek przez pioneera - też super.
Tak więc podsumowując uważam że nie ma sensu wysyłanie tyle tych zrzutów z nagrywarek, wg mnie testy powinno sięrobić na litkach typu 832, 811 albo nawet serii 400. One były najbardziej obiektywne, bo jak test wyszedł do dupy to np odtwarzacz dvd Aiva kumpla zacinał się w tych miejscach na filmnie. A z tych nowych to nawet nie da się stwierdzićczy płyty jest ok.
Pozdrawiam wszystkich
|