Cytat:
Napisany przez downloads
SafeDisc 2/3/4 kopiuje sie i tak identycznie. One sie róznia tylko skomplikowaniem wzoru bitowego i blacklistami.
|
Mnie się właśnie wydaje, że w Alcoholu 120% przy SafeDisc 2 należy włączyć dodatkowo naprawianie błędnych sektorów, natomiast przy 3/4 już nie... Mam rację? :cool:
Cytat:
Napisany przez downloads
Co do blacklistowania to jest to faktycznie kwestionowalne i w USA podobno ktos pozwał wydawcę bo na opakowaniu gry nie było informacji, że nie działa jak zainstalowany jest A120. I słusznie- masz 2 legalne programy. Twórcy jedego robia wszystko, żeby nie działał z drugim i oczywiście dowiadujesz sie o tym po instalacji gry.
|
Według mnie to powinni twórcy tych programów pozwać tamtych - może wreszcie skróciliby ten proceder...
Cytat:
Napisany przez downloads
Z zabezpieczeń popularny jest jeszcze SecuROM (Hitman Contracts, Sid Meier's Pirates!,Silent Hill, Half Life 2 itd).
|
Rzadko mam do czynienia z zabezpieczeniami, bo zwykle nie dostaję do ręki oryginalnej gierki do skopiowania (chyba, że coś wyciągnę od kolegi, który ma oryginał), tylko już spreparowanego źle nagranego pirata

którego zawsze trzeba patchować... inaczej nie pójdzie! Ale tak jak mówiłem, chyba specjalnie tak to robią, żeby każdy nawet na największym złomie mógł sobie to skopiować. Z drugiej strony jednak im mniej osób by to skopiowało, tym więcej oni by na tym zarobili

Nie potrafią zadbać o interesy.
Pytanko: czy jeżeli kupię w hipermarkecie eMule jakąś nową gierkę w obrazie, to czy będzie ona poprawnie zrobiona czy może zawalona jak inne gry sprzedawane w hipermarkecie "Bazar"?
Cytat:
Napisany przez downloads
Co do kopii z dodanymi cukierkami to one nawet nie maja poprawnych obrazów. Przy odczycie pomijają bad sectory czy inne zabezpieczenia- potem dodaja folder ***** i puszczaja w net. Dla mnie bezsens. Tego sie nie da nagrać tak żeby działało- a nawet na ISO zrobić poprawny obraz i Nero wypalić tak, żeby SD działał.
|
Może piratów nie stać na porządne nagrywarki z korekcją EFM?

W każdym razie chciałem jeszcze zapytać o takie jedno zabezpieczenie: podobno można wykonywać tylko kopię 1:1, a późniejsza kopia kopii jest już niemożliwa i trzeba od nowa z oryginału. A jak radzą sobie z tym piraci? Pewnie walą cukierasy 8 )