Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.07.2002, 18:11   #1
Plemnik
Forumator

Data rejestracji: 05.04.2002
Plemnik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Exact Audio Copy i nagrywanie płyt

Ludziska pomozcie ;-)

Sciągnałem sobie z pewnego źródełka obraz płyty (a dokładniej archiwum rara z obrazem płyty) i mam problem z wypaleniem.

Obraz płytki składa się z 2 plików:
AlDiMeola-ElegantGypsy.cue
AlDiMeola-ElegantGypsy.ape
.

Próbowałem to wypalić CdRwinem (skoro cue to myslalem ze sie da) i po pierwsze CDRwin stwierdzil ze nie moze znalezc pliku. Sprawdzilem w .cue i faktycznie nazwa sie nie zgadzala poniewaz w .cue byl AlDiMeola-ElegantGypsy.wav a plik nazywal sie AlDiMeola-ElegantGypsy.ape. Po zmianie nazwy na wlasciwa cdrwin juz potrafil odnalezc plik jednak stwierdzil ze:
Wave file is invalin or not CDrom compatible. Dalem sobie spokoj z CDrwinem bo w nazwie archiwum (Al.Di.Meola.-.Elegant.Gypsy.-.Full.album.-.EAC.APE.rar) zauważyłem skrót EAC wiec skierowałem swoja uwagę w stronę programu Exact Audio Copy. Wiem ze to glownie ripper ale ma też mozliwość wypalenia płytek.
Niestety historia sie powtórzyła najpierw nie moze znaleźć pliku a po wyedytowaniu .cue twierdzi że format pliku w lini trzeciej (czyli WAVE) jest 'not supported' ;- Jak to scierwo wypalic? Probowalem juz nawet podmontowac pod deamonem ale nic z tego. Zalaczam .cue (nieedytowane) i z gory przepraszam jesli post trudno zrozumiec - to slonce mnie zabija powolutku...

Zamienilem rozszerzenie z .cue na .zip bo .cue nie mozna zalaczac...
Dołączone pliki
File Type: zip aldimeola-elegantgypsy.zip (840 Bajtów, 47 oglądane)

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online