Dyskusja: BenQ 1620
Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.03.2005, 11:45   #15
MikeOM
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 27.01.2005
MikeOM w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Radze sprawdzic nagrywarke w innym pc na innym zasilaczu bo ten co podajesz wcale nie jest taki super (jeżeli masz dobrego pc, czytaj prądo żernego)
Tak już robiłem, niestety na innym kompie jest to samo. Co prawda mam podkręcony sprzęt (Athlon XP 2000 kręcony do 2600) ale na innym kompie jest Pentium IV wcale nie podkręcany a wyniki takie same.
Cytat:
A jeszcze co do zasilacza. Jak ja mialem slabszy zasilacz (jakies noname 350W) to mi glupial czytnik DVD Asusa - nie czytal plytek, zawieszal kompa... myslalem ze sie po prostu popsul. Wymienilem na Chieftec'a 420 W i jak reka odjął !
Rozumiem żeby tak tylko u mnie nagrywało, jednak testy na innym kompie i zasilaczu pokazały takie same wyniki
Cytat:
I jeszcze cos ! Jak masz podpietego BENKA do zasilacza ? Czy idzie oddzielna wiazką kabli, czy ta sama do masz podlaczone dyski ? Jesli ta sama, bo koniecznie wepnij mu wiążkę nie obciążoną ! To bardzo wazne, aby zasilanie bylo rownomiernie rozłozone.
Benek sam jest podłączony do kabla.
Dodatkowo mam jeszcze nagrywarke CD-RW, lecz ją juz odłączalem tak ze podłączone były tylko: dysk i Benek i nic lepiej.
Cytat:
bardzo napchanego masz kompa ? Jakiego masz grafa i procka, ile dyskow ?
Komp wręcz ubogi grafa-Gforce4MX, procek Athlon XP 2000, dysk jeden (Seagate Barracuda 8GB 7200obr/min)
Cytat:
A mozesz przetestowac plytke nagrana na innym palniku ? I jeszcze te plytki co nagrales - na innej nagrywarce (ale musi to byc benek, litek, plex a moze juz i nec). Bo ciekawe czy Benek zle nagrywa, czy zle odczytuje... a moze jedno i drugie.
Nagrałem jedną płytkę na LiteOnie i testy wykazały że w porównaniu z Benkiem średnio się nagrała (jakość ok 70).
Już u mnie lepiej się nagrywa (jakość zawsze ponad 90) tyle że błędy PIE i ciągłe obawy czy płytka się nie skopie.