Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.03.2005, 11:53   #2
DjSn@kE
Bywalec

Data rejestracji: 17.01.2005
DjSn@kE w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Chip Infinity faktycznie potrafi to samo co ripper 3.1 ale.....
jest właśnie ale... wytłumaczeto na przykładzie wziętym z życia. Jestem elektronik i troszkę posiedziałem w temacie konsolki a w szczególności chipów i związanych z nim ****ek laserów (fakt sony założyło najgorszej jakości laserki jakie tylko mogli dać - cholerny zbadziew i złom). Ripper 3.1 pobiera bardzo duży prąd na wejściu i czasami niewytrzymują scalaki. Gdy konsolka się zawiesi dalej ripper 3.1 działa i wysyła na laser wyższe napięcie a co za tym idzie laser się nie wyłącza tylko dalej młóci po DVD czy CD, infinity wyłącza napięcie na laserze lub całą konsole (można tak zrobić). Ripper nie obsługuje standardu ntsc. Fakt można to obejść kabelkiem RGB, ale po co jeśli infinity to potrafi bez żadnej plątaniny. Nie trzeba używać żadnych resetów. Przykład: przyszedł mój brejdak z konsolką (dodam nówka 2 miechy) coś mi bredzi że się nie włącza. Rozkręcam i co... Ripper się jarną ale tak że aż scalonego wypaliło i do tego uszkodziło płytę główna (nie wspomnę o laserze - na dzień dobry do wymiany). Zakupiłem płytę, nowy laser, zabezpieczenie lasera matrix-fix, chip infinity. Zamontowałem pomierzyłem napięcia i zobaczyłem na oscyloskopie jak przedstawia się sytuacja i jest gittara. Konsolka chodzi cacy. Zero zwisów a jak się zawiesi to się chip wyłącza razem z laserem lub konsolą. PS2Two chodzi git. Fakt jest za***iście odchudzona brak jest kilku rzeczy. Reasumują c fakt jest taki że infinity jest dobrze pomyślany i skierowany w dużej mierze na nasz rynek.
DjSn@kE jest offline   Odpowiedz cytując ten post