Cytat:
Napisany przez DjSn@kE
Chip Infinity faktycznie potrafi to samo co ripper 3.1 ale.....
jest właśnie ale... wytłumaczeto na przykładzie wziętym z życia. Jestem elektronik i troszkę posiedziałem w temacie konsolki a w szczególności chipów i związanych z nim ****ek laserów (fakt sony założyło najgorszej jakości laserki jakie tylko mogli dać - cholerny zbadziew i złom). Ripper 3.1 pobiera bardzo duży prąd na wejściu i czasami niewytrzymują scalaki. Gdy konsolka się zawiesi dalej ripper 3.1 działa i wysyła na laser wyższe napięcie a co za tym idzie laser się nie wyłącza tylko dalej młóci po DVD czy CD, infinity wyłącza napięcie na laserze lub całą konsole (można tak zrobić). [...]
|
I po to są montowane różne zabezpieczenia samego LA...
- Ale skoro mod "za nas" myśli to faktycznie, ciekawe rozwiązanie i przyznam się, że o tym nie wiedziałem :[
Cytat:
Napisany przez DjSn@kE
[...] Ripper nie obsługuje standardu ntsc. Fakt można to obejść kabelkiem RGB, ale po co jeśli infinity to potrafi bez żadnej plątaniny.[...]
|
Drobiazg

Każdy i tak korzysta z RGB (dla tych co nie wiedzą, jeśli są tacy: lepsza jakość obrazu)...
Jeśli chodzi o resztę to zgadzam się. Zapomniałeś za to o jednym: Ripper'y są na Actel'u
Cytat:
Napisany przez desden
[...] Na koniec trzeba dodać ze taki HDAdvance w wersji 2.0 odpala ciut więcej gier niz hdloader
|
Wcale bym się nie zdziwił, wszak HDL nie jest już rozwijany. A tak na marginesie: to jest już HDA 2.0? A druga sprawa: HDL i HDA to "to samo"