|
Jakosc odczytu
Witam.
Bardzo sie ciesze ze zapisalem sie do forum bo moge w kazdej chwili zapytac o opinie expertow. Dobra koniec vazeliny, jak powiedzial pewien tragarz - "do rzeczy"
Nagrywajac plyty bardzo zalezy mi na jakosci. Kiedy mam troche (albo bardziej) porysowana plyte to chcialbym z nagrywarki wycisnac jak najwiecej jezeli chodzi o korekcje bledow. Plyta moze czytac sie caly dzien :-) byle tylko mozliwie jak najlepiej/dokladniej byla skopiowana to znaczy bez bledow. Jaki jest do tego najlepszy soft?
Dotychczas uzywalem CloneCD 4.cos.tam.dalej. Wlaczalem FAST ERROR SKIP i w ustawieniach wybieralem 15 powtorzen i korekcja bledow HARDWARE. Po jakims czasie okazalo sie ze odczytujac plyte w ten sposob po nagraniu jej bylo wiecej bledow niz jak ustawialem AUTOMATIC albo OFF fast error skip (nagralem z ta sama predkoscia). Obie plyty poddalem testowi na BAD SECTORS Clony XXL i jak juz mowilem ta co byla czytana z fast error skip ON,15 powtorzen, HARDWARE error correction miala wiecej BAD SECTORS niz ta co byla czytana z AUTOMATIC/OFF fast skip error.
Czy istnieje jakis lepszy soft do tego typu zeczy. Myslalem o tym zeby w NERO uzywac RAW READING i TRY TO CORRECT ERRORS ale w tym momencie wole poprosic Was o opinie niz marnowac plyty na testy.
Aha mam nagrywarke TEAC CDW516-EB (16-10-40 Bios wersja 1.0b)
Czejam na Wasze opinie i rady.
Z gory dziekuje i pozdrawiam.
|