@All!
Otoz Drodzy Przyjaciele... wkradl sie blad... niestety glupio mi sie przyznac, ale mysle ze skoro sam sie o tym dowiedzialem, to tak nalezy zrobic. Od razu moze powiem ze blad nie jest do konca z mojej strony, aczkolwiek mam w tym jakis udzial, poniewaz podalem zle informacje (nieswiadomie!!). Wyjasniam teraz sprawe. W jednym z postow na doom9.org przeczytalem informacje (podana przez Robot1 - tworce programu EclPro) ze ProCoder we wspolpracy z DVD-RB wykonuje zawsze 2 przebiegi
Cytat:
|
ProCoder always does 2 passes... and are enough. If you need the best results, be sure to have Quality=4 in EclPRO.ini. It enables mastering quality. If you need a faster encode, you can lower Quality.
|
Wierzylem mu na slowo (i nadal wierze). Zatem robiac test porownawczy nie zwrocilem szczegolnej uwagi w oknie preview czy dany plik *.m2v "przebiega" raz czy dwa, tym tez bardziej ze jeden przebieg ProCoderem trwa naprawde znacznie dluzej niz CCE. Ustawienia mialem w kazdym badz razie Quality=4. Test przebiegl znakomicie (dlugo ale z wynikiem jakiego czlowiek sie nie powstydzi). Co sie pozniej okazalo, przy przerabianiu Divx'a na SVCD (przy pomocy FilmMachine + ProCoder'a) zauwazylem ze tam istotnie robia sie dwa przebiegi (widac to w preview)... po czym mowie sobie - trzeba jeszcze raz to sprawdzic dla DVD-RB i...i... i sie pogarbilem bo tam robil tylko jeden pass... Skontaktowalem sie w tej sprawie z Robot1 i po kilku wskazowkach (glownie uzyciu najnowszej wersji EclPro i DVD-RB) wszystko zaczelo dzialac jak nalezy. Tak wiec test porownawczy ktory zawarlem tam wyzej jest (beznadziejnym) porownaniem CCE 2.67 (1+6pass) i ProCoder 2 (1pass)

Za wszelkie zamieszania przepraszam wszytskich, ktorych wprowadzilem w ten sposob w blad... co nie zmienia faktu ze ProCoder z jednym przebiegiem dal (wg mnie) naprawde imponujacy wynik... jesli tylko bedzie czas i komp wolny to postaram sie zrobic kolejny test - CCE vs. ProCoder 2 pass!
@maniek997
Niestety musze powiedziec ze wzrost wydajnosci moze i jest ale nie sadze ze az 25% (chyba ze tak podaje Cinema Craft

) Rzeczywistosc jest inna... mysle ze nie wiecej niz 10%... ale brak minimalizacji do traya troche mnie odpycha w stosunku do tej wersji... trzeba czekac... moze RB wprowadzi wsparcie dla CCE 2.7

w nowej wersji eclCCE
Pozdrawiam!