Dyskusja: obraz mdf i mds
Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.03.2005, 11:34   #8
KaPi
Zaprenumerowany

Data rejestracji: 16.09.2003
KaPi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez angare
w więc zacznę może od początku. Mam grę dodatek the sims 2 university z tego co wyczytełem to ściąga się mini obrazy, montuje w wirtualnym dusku np alcohol 120 i powinno chodzić. Właśnie mam takie mini obrazy typu MDF i MDS. Próbowłem robić wg twoich wskazuwek. Pliki mają zabezpieczenie safe-disk 2/3. Wypaliłem je na dysk CDR. Nagrywarka LITE-ON LTR 52327S. nagrałem w RAW-DAO. Jednak gra nie chce chodzić i domaga się umieszczenia odpowiedniej płyty w napędzie. To tyle. Prośba jak to zrobić abz gra zaczęła chodzić
Rozumiem, że ściągnąłeś sobie tylko mini-image z grą i chcesz to wypalić na CD-R? Ale po co? Wnioskuję z tego, że kupiłeś gdzieś pirata TH2 U i nie chodzą? Zapewne są źle wypalone zabezpieczenia (czytaj: brak zabezpieczeń) i gra w ogóle nie chce chodzić. Po to masz te mini-image żeby z nich odpalać grę w takim przypadku. Twoja nagrywarka potrafi nagrać poprawnie SafeDisc 3, ale skoro nie masz poprawnie zrobionej kopii, więc nie masz szans, by to chodziło z samej płyty. Jeśli wypalisz te mini-image jako płytkę to będzie to chodzić, ale jest to bez sensu, bo trzeba będzie wkładać jeszcze trzecią płytkę żeby to odpalić. Mini-image trzyma się w wirtualnym dysku CD/DVD, żeby z niego odpalać grę! Jaki jest sens nagrywać na całą płytę tylko imitację obrazu, który zajmuje 500 kB?

Uff... Chyba dobrze zrozumiałem!

ZPAV, SafeDisc 3/4 and WinOnCD 6
KaPi jest offline