|
Witam!
Również miałem podobny problem z czarnobiałym obrazem z video na iuVCR ( w zasadzie dalej mam) ale udało mi się go obejść. Podłącz video z tunerm zwykłym kablem chinch do wejścia composite (ważne żeby video było rónież podłączone kablem antenowym do tunera), potem znajdź na na iuVCR syganł z video (ważne żeby dźwię był czysty!) zaprogramuj kanał, następnie wybierz jakiś inny dowolny kanał i jako źródło ustaw composite (to taka ikonka anteny lub kabla kliknij na nią i wybierz composite in). Teraz wybierz kanał który znalazłeś (ten czarnobiały) i przełącz go na kanał gdzie masz sygnał video z composite i zacznij nagrywać. materiał powinien zgrać ci się z kolorowym obrazem i dźwiękiem(!!). Po prostu tuner zaczoł przechwytywać obraz z wejścia composite a dźwięk z porzednio wybranego kanału (którym w tym przypadku był włąsnie zprogramowany kanał video czarnobiały). Zaóważ że nie pisałem nic o podłączeniu dodatkowego kabla z dźwiękiem do wejścia tunera audio in (możesz pokombinować i podłączyć ten dźwięk ale wiem że umnie porogram lub tuner nie mógł prawidłowo rozpoznać źródła dźwięku). Jest jeszcze jedno wyjście. Mój magnetowid Sanyo vhr- 5100ee ma z tyłu pokrętło regulacyjne (nie wiem jak twoje), regulacja nim powodowała że obraz z videa stawał się kolorowy ale za to kaszanił gdzie indziej (na innej aplikacji której używam do oglądania z tunera). Nie wiem co jest tego czarnobiałego obrazu (na innej aplikacji dołaczonej do tunera wszystko jest ok) ale u mnie to działa.
Pozdrawiam!
|