Cytat:
|
Napisany przez wojtek7
Właśnie, że obrazu nie ma gdy używam composte albo composite z przejściówką na svideo. Dopiero manewr "na piechotę" tj. podpięcie videa normalnym złączem antenowym i szukanie kanału dało jakiś efekt, ale obraz jest czarnobiały. Nie wiem cz to ma coś wspólnego, ale video jest w standardzie SECAM D/K a karta PAL B/G D/K. Aha, manewr nie działa jedynie pod iuVCR (nie wykrywa kanału). WindowsMovieMaker zawiesza cały system.
|
Przepraszam, tej konkretnej karty nie znam, więc moja porada jest czysto teoretyczna, ale mam nadzieję, że to co napiszę tyczy wszystkich kart.
1. Podłączenia : kablem TV bezpośrednio do gniazda antenowego - odbiór TV
magnetowid przez złącze composite (z reguły złączki chinch zarówno wideo jak i audio, niekiedy audio do karty - jack, potrzebna przejściówka)
2. Ustawienia - konfiguracja: Nie bardzo wierzę, że Twoja karta ma tylko PAL, u mnie, a mam AverMedia sprzed pięciu lat, są wszystkie systemy. Poszukaj w ocjach ustawień
3. Przy odtwarzaniu z magnetowidu musisz mieć przestawione na VCR, a nie TV. Pomyśl co by było, gdybyś miał podłączonych jednocześnie kilka źródeł np TV i magnetowid. Co by wówczas miała odtwarzać karta ? Musi zatem istnieć w ustawieniach "przełącznik" wyboru źródła sygnału
Generalnie przepatrz opcję ustawień, a jeśli nic nie zdziałasz - skontaktuj się ze mną na g-g, na pewno coś wymyślimy
Pozdr