Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.03.2005, 15:03   #5
LUCAN
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 15.02.2004
LUCAN zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez wojtek7
Właśnie, że obrazu nie ma gdy używam composte albo composite z przejściówką na svideo. Dopiero manewr "na piechotę" tj. podpięcie videa normalnym złączem antenowym i szukanie kanału dało jakiś efekt, ale obraz jest czarnobiały. Nie wiem cz to ma coś wspólnego, ale video jest w standardzie SECAM D/K a karta PAL B/G D/K. Aha, manewr nie działa jedynie pod iuVCR (nie wykrywa kanału). WindowsMovieMaker zawiesza cały system.
Przepraszam, tej konkretnej karty nie znam, więc moja porada jest czysto teoretyczna, ale mam nadzieję, że to co napiszę tyczy wszystkich kart.
1. Podłączenia : kablem TV bezpośrednio do gniazda antenowego - odbiór TV
magnetowid przez złącze composite (z reguły złączki chinch zarówno wideo jak i audio, niekiedy audio do karty - jack, potrzebna przejściówka)
2. Ustawienia - konfiguracja: Nie bardzo wierzę, że Twoja karta ma tylko PAL, u mnie, a mam AverMedia sprzed pięciu lat, są wszystkie systemy. Poszukaj w ocjach ustawień
3. Przy odtwarzaniu z magnetowidu musisz mieć przestawione na VCR, a nie TV. Pomyśl co by było, gdybyś miał podłączonych jednocześnie kilka źródeł np TV i magnetowid. Co by wówczas miała odtwarzać karta ? Musi zatem istnieć w ustawieniach "przełącznik" wyboru źródła sygnału
Generalnie przepatrz opcję ustawień, a jeśli nic nie zdziałasz - skontaktuj się ze mną na g-g, na pewno coś wymyślimy
Pozdr
LUCAN jest offline   Odpowiedz cytując ten post