Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.03.2005, 13:16   #2119
zbyszek_1967
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.03.2005
zbyszek_1967 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez JAROmix
Czy podłączyłeś NECa na 80-żyłowej taśmie IDE ? i jest na niej samotnie?
Może gdiześ jest problem z poprawną trasmisją odczytu, czy komp się przy tym zmula?

Może wina tkwi po stronie lg dvd 5095, nagrywałeś + normalnie jako + i też jest problem z odczytem w stacjonarnym? Z jaką prędkością wypalasz płyty?
Taśmę mam 80 żyłową.Nagrywarka jest podłączona jako master na drugim kanale razem z nagrywarka cd liteon.
Nagrywa bardzo dobrze zarówno płyty dvd rw , jak i cd.
Nic nie zmula komputera , a nagrywać się staram na 4x, bo kompa mam trochę zabytkowego i nie jestem pewny , czy wytrzyma większy transfer(duron 900)
Chociaż nagrywaqłem x8 i też wszystko było ok poza tym ,że nie czyta mi ten stacjonarny.Na kompie wszystko chodzi jak najlepiej.
Problem jest własnie w tym ,że super nagrywa płyty dvd rw , a do niczego dvd jednorazowe , a powinno być chyba tak na logikę odwrotnie tzn. lepsza jakośc wypalenia na dvd r.
Cały problem w tym w jaki sposób nagrywarka może nagrywać dobrze płyty rw , a żle r.
Oddawałem tego neca do sklepu , ale powiedział mi , że jest sprawny i że go wyśmieją w serwisie jak takiego im odda.
Nie mam już pojęcia o co w tym chodzi
Dodam jeszcze , że nagrywałem na wielu różnych płytach verbatim , dysan ,esperanza,samsung, tdk i jakieś inne badziewia i na wszystkich efekt ten sam film mi odpala normalnie ale po paru minutach zaczynają się przycięcia i koniec oglądania , a dvd rw śmiga bez najmniejszego problemu , idealnie , a te rw to dysan i imation po 4 zł, więc też są to zwykle płyty.
Tak więc zagadka to dla mnie jak cholera.
zbyszek_1967 jest offline   Odpowiedz cytując ten post