Witam, tez sie dolacze

mam liteona 1633s - kilka dni temu wypalilem plytke w nero, sprawdzil poprawnosc... i ok pozyczylem plytke, na wieczor telefon: na tej plytce nic nie ma...

Dzis rano zaczalem nagrywac plytke z danymi, nagralem, sprawdzil poprawnosc i mnie pokusilo zeby ja "recznie" przetestowac - kur... system jej nie widzi (w nero mozna kontynuowac sesje, pokazuje ze jest nagrane 4,... GB wolne ok 300 mb ale plytki nie mozna "zakonczyc" wyskakuje blad nagrywarki) wzialem nastepna, prubuje wypalic, symulacja - ciagle bledy. 5 godzin siedzialem na necie, szukam po forach, wgralem kilkanascie biosow, dalej to samo. W koncu mnie pokusilo wzialem plytke innego producenta, wlaczylem symulacja ok nagranie ok wszystko chodzi ladnie, nie ma problemow. Jaki z tego moral nie kupujcie plyt DVD-R Hawk - pokusilem sie bo od ponad roku korzystam z Hawk CDR i nie ma problemu, nagrywam wszystko 48x audio, dane, wszystko chodzi, na kazdym hifi (do tej pory najlepiej sie sprawowaly mi Verbatimy na audio dopiero przy 8-10x audio nie chcialy chodzic), na wszystkich pc. Wiec sie pokusilem i sru.
Druga przygoda:
porzyczylem sobie od kolegi plytke z danymi, chcialem ja sobie przegrac, kopiuje...obraz...wloz plyte...nie ma ma miejsca. Biore druga plytke to samo. Moj komputer... DVD ... calkowity rozmiar 4,15 GB. Kopiuje na dysk normalnie, skopiowalem dodaje do wypalenia...nie ma miejsca ... sprawdzilem na dysku dane zajmuja 4,88 GB

Wkladam znow plyte zrodlowa - calkowity rozmiar 4,15 GB; otwieram plytke, Ctrl+A potem Alt+Enter 4,88 GB

poprobowalem jeszcze troche. Gowno

Czy ktos to moze wytlumaczyc
Pozdrawiam
isri