Cytat:
Napisany przez kob2005
Witam .
Nie wiem czy to forum jest obslerwowane przez wladze cdrinfo ale wiem jedno-nikt nie lubi krytyki .
|
Jeżeli krytyka jest konstruktywna, to dlaczego nie. Chętnie wysłuchamy, przemyślimy i zastanowimy się, co zrobić, żeby było lepiej.
Cytat:
Napisany przez kob2005
Zagladam na strone cdrinfo praktycznie od dobrych 10 lat.
|
Raczej nie sądzę

Kiedy to wszystko się zaczęło, to nawet sam Misiek4 nie pamięta (twórca serwisu, jeżeli ktoś nie wie). Początki początków, to z tego co kiedyś próbowaliśmy sobie przypomnieć, to 1999 rok. Więc na pewno nie ma jeszcze 10 lat. Oficjalnie, w tym roku serwis obchodzi 5-lecie.
Cytat:
Napisany przez kob2005
Wiem ze kazde forum tworza ludzie roznego pokroju i to oni (my) decyduja o jego formie .Niestety obecnna forma przestaje mi odpowiadac.Mozecie potraktowac mnie jako jednostke maloznaczaca (jeden user w ta jeden w tamta) zycze Wam z calego serca aby takich malkontentow nie bylo duzo - inaczej powoli ale w trybie postepowym strona ta zagubi swoj wizerunek w spolecznosci www .
|
Nikogo nie traktujemy jako jednostkę małoznaczącą. Jednak trzeba wiedzieć, że to pytający powinien się jak najbardziej postarać, jeżeli chce uzyskać odpowiedź, a nie tak, że bardziej na tym zależy odpowiadającym mu użytkownikom. Jeżeli ktoś pisze, że nie ma czasu szukać, że mu się nie chce itd, no to sorry - łaski nie robi i niech sobie radzi sam. A takich przypadków jest niestety coraz więcej. Internet stał się zbyt popularny. Nawet małe dzieci wiedzą, jak z niego korzystać. Poziom stylistyczny spada coraz bardziej i strach pomyśleć, co będzie za kilka lat.
Cytat:
Napisany przez kob2005
Strona glowna .
To co da sie wytlumaczyc brakiem czasu,krotkim zastojem jestem w stanie zrozumiec.Niestety przekladane testy z dnia na dzien ,z tygodnia na tydzien staje coraz bardziej nuzace .
Daje sie zauwazyc wrecz totalny brak umiejetnosci ogarniecia tego przez jakakolwiek osobe prowadzaca serwis .
Coz ,moze gderam,moze to tylko okres przejsciowy - bardzo bym pragnal aby tak wlasnie bylo.
Na tym polu warto sie poprawic ,warto utrzymac w rekach to ,co w takim trudzie i znoju bylo przez te wszyskie lata zdobywane.
|
Testy są publikowane z częstotliwością co 2 tygodnie i od kilku testów udaje się to utrzymać. Jeżeli oczywiście jest co testować. Niedługo planujemy skrócenie procedury testowej (kogo obchodzi, czy płytka nagrywa się 5s dłużej, czy krócej) i skupienie się na testach jakości zapisu i odczytu. Pozwoli to na znaczne skrócenie czasu trwania testów. Druga sprawa, to wiarygodność wobec firm, którą musieliśmy odzyskiwać przez długi okres czasu po poprzedniej osobie zarządzającej serwisem. Ale to są już nasze wewnętrzne sprawy, które nie powinny nikogo interesować.
Cytat:
Napisany przez kob2005
Forum .
Jesli glowna strona strasznie sie opuscila ,to forum na tym boardzie to juz totalna kleska .Zbywanie pytajacych ,glupie docinki przez osoby majace przy swoich avatarach napis Moderator wola o pomste do nieba ... ciach
|
Tutaj już niestety mniej zależy od nas - administracji. To użytkownicy tworzą forum, nie administracja. Zgadzam się, że czatowanie stało się ostatnio nagminne. Z tego też właśnie powodu powstał dział Śmietnik. Tam można pisać dowoli. Druga sprawa, to całkowity brak jakiejkolwiek chęci rozwiązania problemu przez osobę zadającą pytanie. Jeżeli ktoś nie chce zadać sobie trudu znalezienia odpowiedzi na problem, który znajduje się w Google po wpisaniu jednego słowa kluczowego, to niestety uważam, że taka osoba nie zasługuje na poświecenie mu czasu. Szanujmy się wzajemnie i wtedy wszystko będzie ok.
Cytat:
Napisany przez kob2005
Chyba nie ma sensu cytowac dalej,to co widac na perwszy rzut oka.
O dziwo na tym forum doliczylem sie chyba z 6 moderatorow w jednym dziale ,co powinno przekladac sie utrzymanie jako takiego poziomu?.
Wrazenie po 30min przewertowaniu tematow jest jedno-forum opanowane przez kilkunastoletnich szczeniakow ,zadnych wrazen i super zabawy internautow.
|
Tak jak pisałem wyżej - Internet stał się zbyt popularny i powszechnie dostępny. To co wydawało się zaletą, staje się zmorą.
Cytat:
Napisany przez kob2005
Jesli zatem nie zalezy szefom tej strony na nowych userach to jestem w stanie zrozumiec totalny haos tutaj panujacy.w innym razie trudno to wszystko ogarnac.
|
Zależy, nawet bardzo.
Cytat:
Napisany przez kob2005
Ot takie spostrzezenie przecietnego uczestnika.
Zegnajac sie pozdrawiam i zycze aby to forum powrocilo do swojej swietnosci .
|
Dziękuję za konstruktywną krytykę i pozdrawiam.