Cytat:
Napisany przez pawelblu
TPSA ssie. Przyslali mi wczoraj ze od 1 marca place wiecej za NEO, z powodu VAT (czyli od dwoch tygodni wstecz), chociaz wedlug regulaminu ktory sam napisali powinni mnie o tym poinformac z 30 dniowym wyprzedzeniem, czyli przed 1 lutym !!!
A wieksza oplata za net nie byla wcale tak oczywista bo czesc podmiotow obnizyla cene netto i brutto zostala ta sama. Tak tez myslalem ze bedzie z TPSA jak nie przyszlo pismo do 1 lutego.
|
na slasku chodzilo pismo spory czas wczesniej ze wraca podatek 22 % na internet
Cytat:
Napisany przez woitas
najlepsze są reklamy, w których leci nawijka, że vat można sobie odliczyć od podatku.
tyle, że przez zakichany rok muszę wybulić 450 zeta (us zwraca mi zawsze nadpłacony podatek w marcu), żeby dostać zwrot.
żabojady u siebie mają manko na kilka miliardów ***8364; i gdzieś tą kasę trzeba znaleźć.
u siebie tego nie zrobią, to doją z nas ile wlezie
|
przepraszam bardzo ale ten podatek nie ma nic wspolnego z francuzami bo oni maja swoj podatek, w naszym kraju wprowadzil go nasz rzad poniewaz brak podatku na internet dla osob prywatnych i szkol rownoczesnie z podatkiem 22% byl niezgodny z prawem unijnym - dodam jeszcze ze podatek musi byc powyzej 18% (rowniez jest to napisane w prawie unijnym) takze oskarzanie tpsa czy france telecom w tym przypadku jest nie na miejscu
Cytat:
Napisany przez kraluk
Dokładnie 70 mld ***8364;... A chcą do końca roku dług zmniejszyć o 20 mld. Nie będą zwalniać pracowników u siebie tylko w tepsie. Podwyższą jeszcze ceny (oczywiście w tp) i akurat styknie (może) na spłatę tej częsci długu... Cała sytuacja z tepsą jest spowodowana prez FT - strategicznego inwestora i prawie właściciela TP. Żabojady mieszają w TP i jest jak jest, czyli do dup*. Teraz w każdym większym mieście (tzn. Kraków, Warszawa etc.) jest przynajmniej jeden - dwóch żabojadów, zarabiających średnio 5-6 tysięcy euro jak nie więcej... Więcej komentować sytuacji w tepsie komentować nie będę.
|
sory ale jestes w bledzie bo tpsa zostala tak sprzedana ze pieniadze zarobione w tpsa przez FT MUSZA byc wydane w polsce takze ty rozniez sie mylisz