Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.03.2005, 01:25   #19
pikus158
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.03.2005
pikus158 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Pioner 109

Bardzo dziwne bo u mnie jest na odwrót tłoki ripuje 4x (DL) bo takie narazie miałem w ręce. A co do nagrywanych to max 12x. Co ciekawe obojętnie czym ripuje to i tak osiąga taką predkość. Nagrywanie ok. Chociaż nie miałem za bardzo na czym sprawdzić bo Manta Emperor którą posiadam to takie coś co po "napluciu i wytarciu o spodnie" czyta każdą płyte (oczywiście daleki jestem od takich praktyk) ale nie miałem już czym udławić tego czytnika przy testach i raz tak zrobiłem. Natomiast testowałem na czytniku DVD ROM TEAC. Mocno wyeksploatowanym (3 lata). Na dziesięć nagranych OMEG, 4 sztuki wogule sie niechą czytać w tym napędzie, poprostu płyta sie wogóle nie wczytuje. Co do rasowych nośników (MAXELL, SONY, TDK, VERBATIN, PLATINIUM) niema żadnych zastrzeżęń. Wszystkie testy wypalania odbywały sie z prędkością 4X. Bisa mam 1.17 I jeszcze jedno. Świetnie pali płytki CD AUDIO (ESPERANZA jasne) prędkość 16x, testowane pużniej na CD PLAYEŻE ffirmy TECHNICS (14 lat exploatacji) czytają sie prost perfekcyjnie. Co do czarnych to trza już zwolnic do 4x i też jest ok.
pikus158 jest offline