http://img124.exs.cx/my.php?loc=img1...enq16204ko.jpg
to ja też sie podłączę, wykres wygląda niby dobrze ale jest jedno małe "ale" , tej płytki nie czyta stacjonarny dvd (tzn. widzi i próbuje odtwarzać ale nic z tego), a nawet sam benq meczy się z rozpoznaniem tej płytki !!! zajmuje mu to jakiś 30s no i oczywiście zwalnia i rozpędza płytkę tak jak na niektórych tu pokazanych wykresach, oczywiście nie tylko tą ale wszystkie jakie testowałem tdk+-,verbatim+,emtec-

.
Tak w ogóle to idzie do serwisu z powodu nie rozpoznawania czystych płyt - chyba jakaś usterka mechaniczna bo słychać stuki i zgrzyty ze środka szczególnie przy płytach "-", i dopiero za 3-4 wsunięciem tacki rozpoznaje ale później z nagraniem to już loteria i np. płytki 8x wypala jak 4x , a płytki 4x potrafi nawet i 1,54x - 32min !!! obojętnie czy + czy -
Jeszcze jedno zauważyłem, jak nagrywałem audio, przy pełnym buforze nagrywarki (minimalne wachania 99 -94%), dioda mrugała na pomarańczowo a nawet zapalała się na zielono !!!, tego to już nie mogę sobie wytłumaczyć no i oczywiście przerwało nagrywanie z jakimś błędem płytka TDK-48x.
ps. wysłać do sprzedawcy (zakup przez internet) czy lepiej do serwisu firmowego ?