Cytat:
|
Napisany przez kiewas
A ja mam pytanie?
Który z wymienionych odtwarzaczy ma najlepszy odczyt Emperor2 czy WIWA?
Chodzi mi o to, żeby nie ciął filmów nagranych na tanich nośnikach (mediastore, hawk, inne duperelne płyty)
Testowałem na razie u rodziny Emperora2 i divxy z płyty DVD-R HAWK, która wyglądała jak koń po westernie i nawet nic nie przycięło. Nie wiem jak sprawa ma się z filmami DVD na tanich nośnikach.
Jeżeli ktoś posiada owe sprzęty prosze o jakieś relacje z odczytu różnych płyt, gdyż chcę się zdecydować na któryś z plejerków i nie wiem co brać. A najważniejszą rzeczą dla mnie jest właśnie odczyt płytek 
|
Pomimo że jestem właścicielem E2 oraz E1 obiektywnie moge chyba powiedzieć że z tego co mi wiadomo Wiwa ma mniej wybredny czytnik (nie posiadam info czy coś nie uległo w tym względzie zmianie w Prince

).
Swoją wiedze na ten temat uzyskałem od użytkowników, ktorzy posiadają obydwa konkurencyjne odtwarzacze, więc to chyba najlepsze żródło.
Jedyna wada napędu wiwy to ponoć większa ilość decybeli jaka się z niego dobywa - oczywiście w porownaniu do Emperora.
Dlaczego wybrałem Emperora? - ze względu na kontakt firmy z klientem, ktory owocuje nowymi softami.