Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.03.2005, 01:30   #26
Boger
OGame Master

Data rejestracji: 19.04.2003
Boger zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez zene_k
[...]Twój przykład na temat wyważenia koła samochodowego jest conajmniej pocieszny. Człowieku, tam ciężarek jest zamocowany na obwodzie koła, a nie przyklejony na jego całej powierzchni i masa wypadkowa jest dużo bardziej porównywalna z masą koła niż w przypadku płyty z naklejką.
He he... to mnie ubawiles
Mowisz ze ciezarki do wywazania masz umieszczone na OBWODZIE kola

Ale to chyba stuka troche? No bo za kazdym razem jak ciezarek znajduje sie pomiedzy opona a asfaltem to ona (opona) podskakuje, no chyba ze masz wycieta dziurke w biezniku i tam umieszczony ciezarek

No to dales czadu

A moje porownanie jest jak najbardziej na miejscu, bo mimo ze naklejka jest umieszczona na calej powierzchni, to zgodnie z prawami fizyki moznaby ja zastapic jednym ciezarkiem, umieszczonym w punkcie przylozenia srodka ciezkosci naklejki. Dokladnie tak jak na obreczy felgi (a nie na "obwodzie kola").
Zreszta sytuacja jest porownywalna - w obu przypadkach przykladamy mase na powierzchni bocznej. Jezeli bedzie ona zle umieszczona, to spowoduje nam (jak to ladnie powiedzial AleX69 ) - bicie.
Nie jest ono korzystne w zadnym z przypadkow

W samochodzie powoduje drgania kierownicy i szybsze zuzycie czesci, a w nagrywarce w skrajnych wypadkach "rozerwanie" plyty i uszkodzenie mechaniki nagrywarki.

Czyli upraszczajac - naklejka przesuwa srodek ciezkosci plyty

Co do Twojej prosby o wypowiedzi "praktykow" a nie "teoretykow" to czyzbys Ty na codzien przeprowadzal testy na wywazenie plyt, w zwiazku z czym zailczasz sie do tych pierwszych...

No, pozdro

Tez Zdrowych i Spokojnych

Boger jest offline