Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.03.2005, 19:39   #112
bart_3d
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 19.09.2004
bart_3d zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez SaimonINC
Widze ze na forum jest pare osob ktore posiadaja ta nagrywarke ja doklanie w srode ide po to cacuszko do sklepu i juz na forum znalazlem cos ciekawego na temat zmiany biosu nagrywara zmienia sie z 109 na A09 Co to da ?? I jakie jest prawdopodobieństwo ze juz sobie po sflaszowaniu biosu sobie juz nie ponadrywam ??
Witam
Jeżeli chodzi o zmianę biosu na ten od A09, to uzyskujesz możliwość skożystania ze specjalnego wyciszającego programu.
Jednak na tym możliwośći się nie kończą. Pioneer jest producentem napędów OEM dla kilku firm. Tym samym Pioneer 109 to to samo co: najnowszy Asus, Medion i jeszcze coś.
Co więcej napędy te można przerabiać poprzez zmianę biosu. Moja rada jest taka: kup sobie Asusa to przecież 100 zeta w kieszeni, a jak będziesz koniecznie chciał mieć pionka, to sobie ten palnik na niego przerobisz.
Jeżeli natomiast przerobisz go na mediona to uzyskasz autobitsetting na płytkach DVD+R/RW
Tak w ogóle to wydaje mi się, że pionek 109 to super napęd i (pomimo iż mam
pionka 108) szczeże go polecam. W prawdzie zdażają się z nim problemy, ale nowe biosy je załatwiają.
Jeżeli chcesz dowodów potwierdzających jakość tej nagrywarki to przeczytaj recenzję na www.cdrinfo.com
bart_3d jest offline   Odpowiedz cytując ten post