Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.03.2005, 13:32   #2
KC42
Wymiatacz

Data rejestracji: 14.12.2003
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez skecaj
Pewnie próbuję wyważyć otwarte drzwi... Pomóżcie. Mam stacjonarną nagrywarkę DVD (taki cyfrowy magnetowid) Philips DVDR75. Nagrywam jakieś programy z TV. Chciałbym z wybranych fragmentów zmontować własną płytę. Za nic nie udaje mi się znaleźć sposobu na edycję VOB-ów zgranych przez DVDDecryptera, chciałbym też uniknąć dekodowania i ponownego kodowania (dość wolny komputer). No i nie chciałbym też tracić jakości nagrań.
Zdążyłem się zorientować, że Ulead DVD MovieFactory 3 Disc Creator ripuje te materiały do MPEG, nie obsługuje ich jednak, bo zawierają ścieżkę DolbyDigital. Pinnacle Studio 8 w ogóle się wywala. Nie wiem, w czym mógłbym przygotować płytę...

A może w ogóle wybrałem złą drogę?
Może ktoś zetknął się z takim problemem? Może ktoś wymyślił proste rozwiązanie
Pomocy!

skecaj
Też się przyłączam do tego pytania, taki program jak Ulead DVD MovieFactory 3 czemu nie obsługuje AC3, mam teledyski i mają tym formacie dźwięk, próbowałem to konwertować do zwykłego stereo ale wychodzi puszka, czy może jest jakić pluging do tego programu, podobnie ma się sprawa TMPGEnc DVD Author 1.6 też nie obsługuje AC3 niby jest do tego TMPGEnc Sound Plug-in AC-3 zainstalowałem to ale dalej nic nie działa
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post