Dyskusja: Interpretacja...
Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.03.2005, 13:44   #5
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Remix
Witam!

Pewnie zaraz ktos mnie skryrtkuje.. ale co tam...

Ostatnio na forum ludzie (niektorzy oczywiscie) nauczyli sie, ze jak maja cos poszukac w Internecie (obojetnie z jakiego tematu) to przychodza na forum, zakladaja topic i licza na szczescie, ze ktos poszuka za nich...

Kur** mac - za przeproszeniem - ludzie! ruszcie wlasnymi mozgami... myslisz Mily, ze to Ci na dobre wyjdzie jak znajdziesz rozwiazanie w Internecie? Po to chodzisz do szkoly i po to nauczyciel/ka zadaje Ci interpretacje wierszy do domy, zebys byl madrzejszy. W tej chwili sam sie pozbawiasz mozliwosci ksztalcenia.

Moglbym jeszcze cos napisac, ale szkoda slow... potem sie nie ma co dziwic, ze same lewusy, glaby dookola, a w dodatku ortografia na poziomie zero - grunt.
Nie ma sensu tak wypominać (to bardziej do Piterniela), bo zaraz znowu się zacznie, że nie można się na forum o nic spytać. Po to jest, żeby szukać tu pomocy.

Nie mogę się jednak nie zgodzić, że szukanie wszystkiego na internecie nie jest wcale najlepszym rozwiązaniem. Owszem bywa on bardzo pomocnym źródłem informacji, ale w sytuacjach, kiedy powinna nim być nasz inteligencja, tudzież po prostu odrobina chęci do wysiłku, to stanowi on raczej zgubną alternatywę.

Proponuję więc nad interpretacją wiesza zastanowić się samemu. Zwłaszcza, że nie ma złych i dobrych interpretacji (no dobra, według nauczycieli mogą być, ale nie mają oni tutaj racji). Wszystko zależy od tego, jak Ty to widzisz i rozumiesz. I to właśnie powinieneś napisać.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post