Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.03.2005, 00:12   #6
ziuziu
Bywalec

Data rejestracji: 17.12.2002
ziuziu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Ufil123
heheheheh - najpierw poczytaj o standardach a potem możemy podyskutować
proponuję czytać uważniej to co inni piszą:
Fakt, są pewne standardy określające rozdzielczość filmu czy też bitrate w formacie vcd czy też svcd i to one warunkują wielkość pliku końcowego, ale jeśli trochę odejdziemy od standardów/norm (czyt. zastosujemy większą kompresję kosztem jakości obrazu to na jedną płytkę svcd myślę że i 4 godziny filmu nagrasz, ale co tam będzie widać to już inna sprawa ...) !!

Cytat:
Napisany przez Ufil123
w sumie dla SVCD są skrypty dzięki którym nagrasz dłuższ film (niż ma płyta) ale jakośc jest mizerna
właśnie o tym pisałem !! film który posiadam ma ponad 1h 40min - niestety nie pamietam teraz dokładnie ile (niesprawdzę bo pożyczyłem), ale jest w formacie svcd oczywiście w nienajlepszej jakości (choć oglądałem go na telewizorku 21 calowym i przyznam że fajnie się oglądało

Cytat:
Napisany przez Ufil123
a co do wielkości plików - podczymuje oczywiście swoje zdanie - programy tworzace płyty o standardzie SVCD/VCD interpretują materiał pod kątem CZASU (przez co materiał może być więksy niż 700MB)
- jeżeli posiadasz program, który nie pozwala na regulację bitrate obrazu no to oczywiste jest, że wielkość będzie zależała tylko i wyłącznie od CZASU - żadna filozofia i z tym się zgadzam, ale ja tu ciągle piszę o kompresji stratnej więc mimo wszystko albo nie wiesz o czym piszesz albo się nie rozumiemy

pozdrawiam
ziuziu jest offline   Odpowiedz cytując ten post