Hej,
Wiele uzytkownikow myszy Logiteh MX700 pisalo o tym, ze srebrna farba na ich myszy oblazi albo wyciera sie. W sieci mozna znalezc sporo fotek myszek z roznego stadium uzywania i wszystkie wygladaja koszmarnie.
Mnie rowniez spotkal taki problem i moj MX700 po blisko 2 lata uzywania nadawal sie tylko do smieci. Mysz ma 5 lat gwarancji (zakupiona w Vobisie) i z tego powodu postanowilem zareklamowac farbe.
Najpierw napisalem do Logitech Polska i tam dostalem informacje, ze opisana przeze mnie wada podlega reklamacji i mysz zostanie wymieniona. Dostalem adres strony WWW na ktorej musialem wypisac zgloszenie reklamacji (po angielski). Ponizej link strony:
http://www.logitech.com/index.cfm/su...DE/EN,CRID=323
Po wypelnieniu formularza i uplywie 1 czy 2 dni przyszla odpowiedz z centrali z ktorej jasno wynikalo, ze mysz mam dodac w sklepie w ktorym ja kupilem. Jezeli beda jakies problemy to nalezy o tym poinformowac centrale.
Udalem sie z myszka, gwarancja oraz dowodem zakupu do Vobisu. Dodatkowo wydrukowalem odpowiedz jaka przyszla z centrali. Oczywiscie mysz przyjeto chodz dziwieli sie czemu reklamuje sprawny technicznie produkt.
Po uplywie 3 tygodni otrzymalem fabrycznie nowa mysz.
Uwagi koncowe:
1. konieczny jest dowod zakupu
2. konieczna jest gwarancja
3. przydaje sie oryginalne opakowanie (ale to zalezy od sprzedawcy).
Na koniec zycze wszystkim powodzenia w reklamowaniu swoich MXow.