Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.03.2005, 13:29   #24
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ThanatoS
Nie bedziesz nic wiedzial dopoki sie nie przekonasz, serwisy w polsce traktuja ludzi tak samo jak ciebie ta IIYAMA (tylko DELL ma naprawde super serwis).
Serwisuje to AC, naprawde kolega juz od 2 miesiecy sie z nimi kloci kiedy mu w koncu laptopa naprawia (spalil sie Celeron M i plyta glowna), a mowia ze musza sprowadzic te elementy i nic nie da ze 14 dni minelo, a w zastepstwie 2 nie dadza bo maja to "w czterech" literach (ma podobny model do twojego).
Mam bardzo dobre zdanie o serwisach DELLa i IBM. Fakt do tej pory moj IBM nie musial jechac do serwisu ale jak dzwonilem do nich z pytaniem to natychmiast dostalem dokladna i precyzyjna odpowiedz.

Poza tym jak cos jest nie tak z serwisem to warto napisac do centrali
Efekt piorunujacy - zapewniam.

Cytat:
Napisany przez ThanatoS
No tak SONOMA raptem tylko 17 W wiecej ciagnie (sam procesor) od poprzedniczki. I tak karta wifi chodzi na a/b/g (przynajmiej tak jest na moim sprzecie). Dwukanalowa obsluga pamieci nie jest tak wazna w przenosnym sprzecie (widac moje zapotrzebowania nie sa tak duze). Ja rowniez mam standardowo szybszy dysk twardy, Toshiba 5400, z 16 MB Cache.
No widzisz ale Andrzej napisal, ze jemu bardziej chodzi o stacjonarne zastosowanie laptopa a wiec dwukanalowe pamieci maja znaczenie. Szybki dysk rowniez, wiekszy ekran, szybsza siec i cala reszta rzeczy jakie daje SONOMA.

Z tego powodu napisalem ze warto isc w strone SONONY. Zwlaszcza, ze przywozi sprzet z USA a tam ceny sa calkiem inne niz u nas. Nowosci ktore u nas sie pojawiaja tam juz sa czyms normalnym i ceny tez mialy czas sie zmniejszyc .

Cytat:
Napisany przez ThanatoS
To fakt, nie ma rzeczy idealnych, ale serwisy moglyby nas tak nie olewac.
Wiesz nie warto kupowac bardziewia w stylu IIyamy czy LG. Juz sie przekonalem o tym, ze niektore nowe marki na rynku pomimo, ze staraja sie lansowac na cos dobrego i drogiego wcale takie nie sam. Z tego powodu nastepnym monitorem bedzie tylko i wylacznie EIZO bo to jakosc i marka sprawdzona od wielu, wielu lat.

Tak samo jest ze sprzetem IBM. Moj ThinkPad jest drugiem laptopem jakiego kupilem z tej firmy. Pierwszym byl model oparty o Pentium 100 i bylo to wiele lat temu. Co ciekawe sprzet ten dziala do dzisiaj i nie ma z nim najmniejszego problemu - ba nawet bateria trzyma jeszcze z 50-60 minut co jest zaskakujace. Wlasnie to bylo jednym z argumentow za kupnem kolejnego IBMa
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post