Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.03.2005, 21:55   #6
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Alien GSC
Prosze o to aby ktos podal mi dokladnie jak skonfigurowac Emule ?
Warto poczytać:
1. FAQ
2. konfigi
3. inne FAQ
4. SuperFAQ
Jeszcze kilka uwag ogólnych.
Warto zoptymalizować łącze.
Jak masz SP2 - to trzeba zwiększyć liczbę połączeń - xpantispy i opcje zaawansowane. Do 50 powinno wystarczyć.
Trzeba w firewallu otworzyć porty dla eMule (te wpisane w konfigu - IMO lepiej wybrać niestandardowe) - inaczej nie uzyskasz highID i odpadnie Ci sporo źródełek.
Warto używać dobrego moda. Ja polecam Stormita i Phoenixa (ale 2 ostatnie wersje tego ostatniego u mnie się krzaczą - ale ma rewelacyjną funkcję NAFC).
Warto odpalić BC/NAFC/USS - jakiś system automatycznie zmieniający UL w zależności od obciążenia łącza. Zapchany ul generalnie wpływa baaardzo negatywnie na DL - te systemy ten efekt znacznie zmniejszają.
Warto zainstalować cFosa - to taki driver, który optymalizuje obciążenie łącza.
W eMule należy ściągać kilka do kilkunastu plikow jednocześnie.