No wiec z lg zauwazylem u kolegi duzy problem, mam neca 3520 bios u7 jak widac w podpisie, nagralem plyte z bitsettingiem +r na -rom, wkladam do lg, plytka sie cichutko uruchomila weszlismy do katalogu glownego, hdzie jes plik setup (to byla gra) klikam dwa razy na niego i .... i nic

.Nie wiem co jest tego przyczyna, ale zostawia jakis niesmak.Moze to przez bitsetting, ale watpie. Co do zabawy biosami/firmware'mi to ja nie widze w tym problemu, ryzyko jest, to jest fakt, ale czy do benqu nie ma fw?? Tez sa bo kazdy naped ma jakies ograniczenia, nec np riplocka, zreszta lg tez chyba ma, w kazdym razie tak sie zachowuje przy ripowaniu filmow na dysk jakby mial.
Co do benqu, to sie nie wypowiadam, bo nie widzialem tej nagrywarki na wlasne oczy, a czy dobra to tez by sie okazalo w praniu, bo kazdy system jest inny i sprzet tez dziala w nim inaczej.
Na neca nie narzekam

Co do plyt 800 i 870 czy tam tylko 870, nec nie nagrywa i nie odczytuje takich plyt, ale to jest nagrywarka dvd i sluzy do palenia plyt dvd a nie jakis tam wynalazkow (dlaczego wynalazkow, bo sie nie przyjely i ceny sa z kosmosu, prawie jak z DL)