03.04.2005, 18:18
|
|
|
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
|
Cytat:
|
Napisany przez andrzejj9
Temat według mnie jest potrzebny, ale proponuję, żeby jednak z szacunku dla Papieża unikać naprawdę kontrwersyjnych wypowiedzi, które mogłyby spowodować sprzeczki.
Co do sklepów dzisiaj, to sam przez chwilą wróciłem z dwóch zamkniętych na głucho supermarketów, co jak sięgam pamięcią nigdy się jeszcze nie zdarzyło. Ale w porządku, mogę to uszanować, choć nie mogę się również pozbyć wrażenia, że jest to swego rodzaju "gra pod publikę". Ale ok.
Nie daje mi natomiast spokoju myśl, jak to wszyscy byli na śmierć Papieża przygotowani.. gotowe przemówienia, szaty graficzne na portalach internetowych, programy telewizyjnye. Na litość, setki osób pochowały Papieża jeszcze na długo przed tym, zanim jego stan rzeczywiście był przesądzony. Jak można coś takiego robić??
Dla mnie też cały ten cyrk w telewizji zaczyna być poniekąd bardzo niesmaczny. Ja rozumiem, wiele osób naprawdę cierpi po stracie tego wspaniałego człowieka, ale jaki jest cel w okazywaniu tego cierpienia publicznie? Bo tak trzeba? To na tym ma ten smutek polegać?
Straciliśmy niewątpliwie wspaniałego człowieka, według mnie chyba najbardziej wartościowego, jak był na świecie. I ze względu właśnie na szacunek dla niego, warto by się zastanowić, czy to, co zaczyna się w tym kraju dziać, jest rzeczywiście odpowiednim sposobem na pokazanie swoich odczuć...
|
Uderzyles w sedno, w 100% sie z Toba zgadzam.
O tym calym cyrku medialnym pisalem juz w poprzednim, zamknietym temacie. To jest poprostu smiesze, zeby nie powiedziec niesmaczne.
|
|
|