Cytat:
Napisany przez Kristoferros
Był Wielkim Człowiekiem... a wojny i skandale były, są i będą...
|
Dla mnie skandalem jest już to jak na niektórych chatach i forach mówi się o Janie Pawle II. Odwiedziłem wczoraj dział jednego z większych portali zatytułowany "Religie" i mnie zatkało... Takich świństw się po prostu nie spodziewałem.
Niektórzy ludzie są... okrutni.
Nie użyję mocniejszych słów, bo dzisiaj nie potrafię.
Dzisiaj, gdy usłyszałem komunikat o tym, że kibice "Wisły" i "Cracovii" modlili się razem pod tym słynnym oknem, stwierdziłem, że może nie jest tak źle...
...I wszedłem na pewne forum, które już kiedyś tu wojowało.
Niektórzy, mimo ostrych języków próbowali nawet tam wyrazić szacunek, ale inni zaraz ich "do porządku" przywoływali i większość wypowiedzi to znów rynsztok.
Wyszedłem stamtąd, bo nie potrafię dziś dyskutować, a tym bardziej reagować na pyskówki. Myślę, że powinniśmy wszyscy w takich sytuacjach zachować spokój i nie dawać się sprowokować.
Piszę o tym, bo czuję, że różni "mędrcy" wysuną całą artylerię przeciwko żelaznym zasadom Karola Wojtyły, którym pozostał wierny do końca. Jeżeli już dojdzie do takiej sytuacji, to ze względu na szacunek do osoby Papieża zachowujmy się z godnością i odpowiadajmy z rozwagą.
Papież nigdy się nie dał sprowokować i na pewno nie chciałby aby Jego osoba stała się powodem kłótni. Nawet Rydzyk, który opowiadał różne brednie, nie wytrącił Go nigdy z równowagi.
Pozdrawiam serdecznie