Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
andrzej - ten pierwszy z twoich to pentium M, ale nie takie jakie jest w centrino [bo nie każde pentium M to centrino wbrew niektórym teoriom]
3.06ghz i fsb 533 zdradza jądro prescot [symbol pewnie 5xx] - co widać po 2h czasie pracy na bateriach - ten procesor jest mocny, ale grzeje się nieziemsko a co za tym idzie - ssie prąd - w notebooku to raczej kiepski pomysł, ten drugi faktycznie wygląda ok - obecna cena 910$ [wliczam koszt przesyłki] jest zachęcająca
|
Tak, co do pierwszego to wiem, że to nie Centrino. Poczytałem już naprawdę dużo na ten temat w internecie i zaczynam się całkiem nieźle orientować. Co ciekawe, Celleron M również nie jest już wcale taki zły.
Ten pierwszy model wchodziłby w grę, gdybym rzeczywiście notebooka miał używać głównie jako drugi komputer stacjonarny, czy też do prezentacji na uczelni, gdzie i tak podłączany jest do sieci. Natomiast jako maszyna przenośna, to od razu czekałby mnie wydatek na lepszą baterię, co też niekoniecznie musiałoby znacząco poprawić wydajność. Będę więc jeszcze musiał pomyśleć, co będzie dla mnie najważniejsze.
Póki co najbardziej skłonny jestem do kupna tego notebooka ostatniego. Jest to już uczciwe centrino, dobrej firmy z dobrym ekranem i odpowiednią ilością pamięci i przestrzeni dyskowej, tylko ciągle pozostaje ta nieszczęsna zintegrowana karta, ale przynajmniej Media Accelerator 900 Graphics, która podobno - podobno - nie jest aż tak tragiczna.
Ale, jeszcze z dzień dwa poszukam i potem podejmę decyzję
ps: Jeszcze się upewnie - z serwisem Della nie powinno być w Polsce problemu ze sprzętem kupionym za granicą?