Ja tu nikogo NIE BRONIĘ!
ale:
nie sądzę, że moderują forum bo nie mają co robić, sądzę, że ktoś im pogroził palcem i się chłopaki przestraszyli. Żeby to forum żyło musi być nieograniczony dostęp a to powoduje, żę mogą tu jacyś .....zaglądnąć i chłopaki będą musieli się tłumaczyć bo to oni za to odpowiadają.
Nie wiem(i niechce mi się sprawdzać) jaki akt normatywny reguluje odpowiedzialność za treść forum. Podejrzewam, że jest to któryś z art. kodeksu cywilnego, jeśli jest to norma dyspozytywna to niech poprostu dadzą nam do zaakceptowania regulamin gdzie będzie czcionką 16, pogrubioną, podkreśloną itd. napisane, że redakcja i administratorzy cdrinfo.pl nie ponoszą odpowiedzialności.... a na prośbę odpowiednich organów będą udostępniać logi itd, jeśli nigdzie nie jest powiedziane jak długo mają przechowywać te logi to z powodu znacznej ilości miejsca jakie zajmują, będą je kasować raz na 12 godzin czy na dobę.
Myślę, że sensowne jest likwidowanie postów w których jakiś ***** się obraził i leci ctrl-c ctrl-v. Kiedyś na gsmonline był(a) taki kotleś i skutecznie zaśmiecał forum wklejając jako posta całą stronę postów, jedynym sposobem na tego cieniasa(do dzisiaj go nie widziałem, a zmiana hosta jest jak zabranie dziecku lizaka)był ban na całym hoście.
|