Dyskusja: NOSNIKI CD-R
Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.04.2005, 21:45   #440
Kingu
Bywalec

Data rejestracji: 06.06.2002
Kingu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !
A teraz moje doświadczenia w kwestii tych płyt Platinium z Fornet. Nagrałem dzisiaj taką jedną płytę z prędkością x32 (kopia płyty ***8211; metoda on the fly). Zaraz po nagraniu zrobiłem test Nero Speed i otrzymałem wyniki:
C1: max 12
całość 77
średnio 0,02
C2: max 0
całość 0
średnio 0
Czyli ogólnie bardzo dobrze. Ale uwaga ***8211; bazując na moich doświadczeniach, przeprowadziłem zaraz po pierwszym teście drugi. I niestety, wyniki były już trochę gorsze C1 ***8211; max 29, całość 119 ***8211; ale co ważniejsze pojawiły się błędy C2 ***8211; co prawda tylko 2 na początku. Aby tę kwestię rozwinąć, trochę się pobawiłem i zauważyłem pewną prawidłowość ***8211; dużo gorsze wyniki i to z błędami C2 (nawet max 20, prawie zawsze na początku,), otrzymywałem, jeśli był to drugi, a najczęściej trzeci test pod rząd danej płyty z bardzo niewielkimi przerwami ***8211; płyta była wtedy już rozgrzana. Trochę mnie to dziwi ***8211; czy to kwestia nagrywarki, czy płyt, czy też faktu, że gdy wszystko się nagrzeje, to mogą się pojawić dodatkowe błędy i to C2 ? Ciekaw jestem, czy ktoś zauważył takie zjawisko u siebie ?
W kwestii Bios'u to wątpię aby nagrywarka nie miała w Biosi***8217;e płyt, których nie mogę odczytać - to żadne nowości ***8211; Verbatim sprzed ponad 1,5 roku, Datex i TDK CD-RW. Ale może wyprodukowała je jakaś nieznana firma lub to podróbki ***8211; różnie to może być ?
Pozdrawiam wszystkich (przepraszam, że nie zamieściłem zrzutu z tego testu, postaram się w przyszłości poprawić !!!)
ro29
Z tymi testami na NERO SPEED mam to samo. Pierwszy test bez błędów C2 i mała ilość C1, a w kilku następnych już nie tak różowo
Kingu jest offline