Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.04.2005, 14:29   #10
Tiyagaris
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.04.2005
Tiyagaris w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter
właśnie w czasie pisania zastanawiałem się czy nie warto zmienić na niebieską
to dopiero wypas
Witam,
Muszę przyznać, że po raz kolejny elokwencja kolegi ed hunter***8217;a wspięła się na nie osiągalne dla takiego ludzika jak ja szczyty . Jego troska zaś o wyrwanie mej skromnej osoby z chorego świata kolorowych diod godna jest lepszej sprawy i wzrusza do łez. Trudni dziś spotkać drugiego takiego wizjonera-altruistę, który dla dobra gorszych od siebie zdradzi swe wyprzedzające epokę pomysły (chociażby ten z niebieską diodą). Może pójdźmy krok dalej i zaproponujmy wstawienie różnokolorowych światełek na całej długości panelu przedniego. Wtedy każdy będzie mógł się skupić na swoim i wszyscy będą zadowoleni.
Ponieważ osobiście uważam, że mimo wszystko bardziej czytelnym jest, kiedy widać na 1 rzut oka stan urządzenia (nagrywanie/odtwarzanie) postanowiłem poeksperymentować. Wgrałem zmodyfikowany biosik. Lipa niestety. Dalej wszystko zieloną aurę roztacza. Wygląda zatem na to, iż w ranach oszczędności w 1673 wstawiono faktycznie tylko zieloną diodę. Uwielbienie koloru w mym przypadku też ma granice i nie zamierzam dla ostatecznego potwierdzenia mej tezy rozbierać nagrywarki.

Pozdrawiam

Ps. A eksperymenty zawsze robić warto, bo bez nich niczego byśmy się nie nauczyli. Ryzyko zaś utraty gwarancji eliminujemy przywracając oryginalny firmware. Nie jest to wielka filozofia z tego co wiem (no chyba, że wiem niewiele a istnieje taka możliwość hihihihihi.)

Ostatnio zmieniany przez Tiyagaris : 06.04.2005 o godz. 14:37
Tiyagaris jest offline