Dyskusja: DVD NTSC vs PAL
Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.04.2005, 16:02   #2
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez 1stwasp
Zapewne jezeli ten post przetrwa w archiwum forum z 5lat moze 10 - to będzie on powodem do gromkiego smiechu gdy ktoś go przeczyta (przez przypadek).
Niekoniecznie. Pierwszy raz słyszałem o HDTV w połowie lat 80; z tego co wiem prace nad tym prowadziło też Sony pod koniec lat 70. Więc strzeliło na 25 lat, a rewolucji jakoś specjalnie nie było.
Jest kilka problemów ze standardem, podobnych do tych jakie były przy wprowadzaniu telewizorów kolorowych. Żeby w miarę bezboleśnie wprowadzić nowy standard powinien być on kompatybilny z istniejącymi (a nie jest i chyba nie będzie). W końcu na świecie mamy ileś tam setek milionów telewizorów. Inny problem to sprawy transmisji - HDTV wymaga tak ca. 3 razy szerszego pasma, niż standardowe 6MHz pasma na kanał. Dlatego nie wydaje mi się, że w najbliższym czasie będziemy musieli wymieniać TV
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post