Cytat:
|
Napisany przez Bartek1989
A co powiedz co może mnie wkurzyćna Linuxie? 
|
hm juz Ci mowie
chcialem sobie instalnac dc_gui - kupa szukania po necie pakietow, znalazlem, proboje ja instalnac - nie ta wersja.... developerska mi sie trafila (moj blad nie zauwazylem ozn. w nazwie pliku) sciagam druga wersje (juz ta dobra) - instalka sie nie odpala i mowi ze brakuje mi jakiejs tam biblioteki w jakiejs tam wersji..... w koncu znalazlem, zaaplikowalem, wchodze na iXksy, odpalam program, pojawia sie logo...... i znika.... tyle z dzialania programu..... czytaj meczylem sie kilka godz a potem i tak gowno z tego
to tylko jeden przypadek

i zobaczysz jaki bedzie w ogole problem zeby cos znalezc i sciagnac

a co dopiero sie tym potem bawic w konfigure, dalsze sciaganie, konfigure i instalka kiedys tam na koncu a sprawa sie sypnie
sciagnalem sobie tez np. jakis odpowiednik gg, mial inne ikonki wiec chcialem mu zapodac themsa z ikonkami taki jak w orginalnym gg i co? okazalo sie ze nie robisz tego tak jak pod winda czyli nie przegrywasz plikow i nie ustawiasz w programie....... tylko musisz sciagnac zrodla odpowiedniej wersji, tego themsa i razem je skompilowac itd. itp. i dopiero wtedy zadziala (podobno bo nie probowalem... nie chcialo mi sie)