Gothic II PL CD1 - bardzo prosze o pomoc.
Witam. Mam następujący problem:
Mam działający obraz pierwszej płytki Gothic II Pl. Mówiąc działający mam na myśli to, że gra bez problemu się z niego instaluje. Jednak kiedy usiłuje go przegrać na płytkę, gra nie instaluje się, tylko włącza się jakiś komunikat o błędzie w wyodrębnianiu plików obsługi i błędzie danych (CRC). Szukałem już na tym forum odpowiedzi na mój problem, jednak nic konkretnego nie znalazłem, gdyż problemy poruszane już dotyczyły zrobienia działającego obrazu, nie nagrania go na płytkę. Dowiedziałem się natomiast, ze CD1 Gothica II jest zabezpieczony zabezpieczeniem SecuRom oraz czytałem artykuł zamieszczony w tym serwisie, dotyczący zabezpieczeń i radzenia sobie z nimi, jednak jestem bardzo początkującym użytkownikiem komputera i nie za wiele z niego zrozumiałem. Dodam tylko , że używam programu Alcohol 1.9.2, a moja nagrywarka to: NEC ND 2500A ( wiem, że sprzedawana jest też pod nazwą Traxdata ND 2500A ). Próbowałem ustawiać te różne opcje i profile w Alcoholu, ale to nic nie dawało. Np. jak dałem profil "Securom *NEW (4.5x/5x) to pokazał mi się następujaćy komunikat : "Źródło nie zawiera informacji o RMPS, kopia z użyciem tego profilu jest niemożliwa". W artykule tym była też mowa o trybach zapisu. Występowała tam opcja DAO-RAW, ja natomiast mam do wyboru tylko RAW DAO - zastanawiam się czy to to samo?? Bardzo proszę o rady! Z góry dzięki!
|