Cytat:
Napisany przez Kingu
....
A co do testów NERO Speed to mam kolejne zastanawiające spostrzeżenie - pierwszy test po uruchomieniu aplikacji Disc Quality Test pokazuje mniej błędów niż każdy następny. Natomiast po zamknięciu i ponownym uruchomieniu aplikacji pierwszy wykonany test znów jest dobry, a kolejne dużo słabsze np. najpierw brak C2, potem po kilkadziesiąt lub kilkaset. sprawdzałem to wielokrotnie i jest to prawidłowość, powiedzmy 4/5. Więc rozgrzanie nagrywarki i płyty nie mają w tym przypadku raczej znaczenia. Wersja 3.12 i 3.50, nagrywarka LG 8256b.
|
Witam !
Może coś w tym jest ***8211; że to nie wina, tak jak sugerowałem, rozgrzewania się płyt, ale właśnie programu (może kombinacji ***8211; program +nagrywarka+Bios nagrywarki

).
Dzięki za sugestię ***8211; jak będę miał więcej czasu to sam to sprawdzę.
I jeszcze w kwestii poniższej wypowiedzi
Cytat:
Nie tyle nagrywarki...no ale po prostu spójżcie na te płytki...jak poklejone są, zobaczcie pierścień i te mega zacieki. Jakość wykonania Crystal'i Verbatim'a jest poniżej wszelkiej krytyki wg mnie. To coś pomimo tej cudnej Super Azo rozleci się pewnie dość szybko. Metal AZo Verbatim'a to były płytki . Szkoda,że minęlo kilka lat i Verbatim upadł z jakością.
|
Trochę mnie to niepokoi, że takie niby dobre płytki okazują się wadliwe ***8211; i potwierdza się tutaj moje spostrzeżenie. No bo skoro tak, to na czym nagrywać ważne pliki ***8211; np. zdjęcia z cyfrówki ***8211; bo przecież nikt nie chciał by, aby np. za dwa czy trzy lata okazało się, że nasze pamiątki wyparowały ***8211; co prawda z ostatnio kupionych Pasteli jestem zadowolony, ale dobrze było by mieć trochę większy wybór.
Pozdrawiam
ro29