Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.04.2005, 21:37   #1
HidalgO
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.04.2005
HidalgO w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z napisami.

Witam.Jak widac jestem tu nowy.
Od pewnego czasu czytam Wasze forum i wiele informacji z niego jest naprawde bardzo przydatnych.
Mam pewien problem.Przerabiam filmy z DivX na DVD przy pomocy WinAvi i fddshow.Wszystko jest ok.Tylko czasami wychodza za dlugie napisy,poprostu jakies dluuugie zdanie i poczatek i koniec tego zdania wychodzi za ekran i pozostaje sie domyslac.W fddshow mam zaznaczona opcje split long subtitles.
Macie jakies pomysly?
A i jezeli ktos moglby mi powiedziec lub latwiej napewno napisac jak konkretnie podchodzic do ustawien dlugosci bokow ustawien.
Jezeli mam film 4:3 to jakie ustawienia w WinAvi trzeba aby byl panoramiczny na TV?Jkaie dokjładnie trzeba wlaczyc ustawienia w zakładce ADVANCED--->>>ENCODE--->>Source aspect ratio i jakie w ADVANCED--->>>DVD--->>aspect ratio.Nameczyłem się ale zawsze mi wychodzi odwortnie niz chcialem.
Oraz jak mam film 16:9 to jakie ustawienia trzeba zastosowac zeby go lekko rozciagnac na TV.
Czy wie ktos co to znaczy w zakładce ADVANCED--->>>ENCODE--->>>SOUCE TARGET RATE.
Jezeli by to zrobil ktos to bylbym wdzieczny.
Z gory przepraszam za byc moze banalne pytania ale jak kazdy znasz od czegos trzeba zaczac.
Pozdrawiam serdecznie.
HidalgO jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online