|
Uniesli sie... pfff ;d. Djacie spokoj, nie jestem fanatykiem SW ktory chodzi z mieczem swietlnym zamiast dlugopisu i jak widiz kolesia w koszulce "Star Trek" to leci mu obic maske. Po prostu uwazam ze wykreowany w SW swiat jest bardzo rozwiniety (rasy, planety, statki itd.) za co bardzo cenie Lucasa, bo jest czlowiekiem ktory zrobil dla filmu swoimi "SW" prawie tyle, ile J.R.R. Tolkien zrobil dla literatury swoim "Wladca Pierscieni", "Hobbitem" i wieloma innymi pozycjami, ktore coraz doskonalej opisywaly swiat Middleearth. "Pitch Black" byl fajny, przemycane wartosci kojarzyly mi sie z Ghost in the Shell a filzofoia jaka przekazywal mile piescila umysl. "Riddick" nie zasluguje na miano kontynuacji "PB", jako ze jest prostym do bolu filmem SF w ktorym jak ktos raczyl kiedys napisac "Stumilionowy budzet zastapil dobra linie fabularna". Z czym w pelni sie zgadzam. Ja z tematem koncze, zycze milego ogladania trzeciej czesci "Riddicka" (jest zapowiedziany), pozdrawiam...