Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.04.2005, 12:50   #4
laska83
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.09.2004
laska83 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam ową nagrywarke i powiem ze sie zawiodlem kupilem ja tylko dlatego ze w nazwie wystepowala firma Toshiba i mialem nadzieje ze jezeli ona tez sie podpisuje pod tym to bedzie bardzo dobry zakup ale sie pomylilem, i z tego co widze to cala seria ma wade konstrukcyjna i leca na serwis jedna za druga u mnie przez 3 miechy bylo OK zapis i odczyt DVD/CD (nawet mi sie przegryzła przez jedna płytke CD ktorej nie chcial ruszyc NEC DVD+/-RW ND-3520A z czego bylem dumny ) (dodam ze na bierzaco aktualizowalem biosa), co do Toshiby to mam CD 6-cio letnie ktore ostatnio nawalilo a do tej pory czytał nawet takie płytki kturych sie nie chciały zlapac inne napedy, 2- uch kolegów ma CDRW tej firmy i tez pare lat bez awari czytaja "wszystko" co sie im wsadzi. teraz wybieram sie do sklepu oddac TS-H552B na gwarancji a jak przyjdzie zpowrotem wymienic na cos innego najlepiej chciałbym Toshiba DVD+/-RW SD-R5372B ale według krakowskich sklepów ten naped nie istnieje (przed zakupem TS obdzwonilem wiekszosc krakowskich wiekszych sklepow i w kazdym oprucz 1-go usłyszałem "nie ma takiego napedu, teraz jest TSST TS-H552B", a w tym jednym usłyszalem ze jest ale nie dadza go rady nawet sprowadzic :\ )
Podsumowujac :
TS-H552B jest niewypałem korporacji TSST i nie warto jej kupowac a jak ktos ma to jak najwiecej uzywac zeby szybko padla (przed utrata gwarancji)
a jak wróci nowa to postarac sie wymienic w sklepie na cos innego,
chciałbym dodac zeby nie skreslac produktów TSST bo po takiej porarzce firma bedzie chciala odbudowac swoja pozycje jako producend dobrych (czyt. wydajnych i niezawodnych) napedów optycznych (takich wlasnie jak produkty samej Toshiby i Samsunga) i napewno wypuszcza cos genialnego za rozsadna cene (zreszta jak wiekszosc firm )

PS
biosa do TSST sciaga sie ze strony samsug-a w zipie sa 3 pliki exe bios (nie pamietam w jaki formacie) i txt, rozpakowywujemy zipa uruchamiamy exe on sprawdzamy czy dobrze nam naped wybral (jezeli mamy kilka) i u góry w prawym rogu mamy takie smiszna guziczki pod jednym z nich opis pokazuje sie DOWNLOAD naciskamy go, teraz mamy jakies 50s na odmuwienie modlitwy rózancowej proszac o ciaglosc w dostawie pradu i o tymczasową niezawodnosc naszego Windows-a po czym jezeli nasze modly zostaly pozytywnie rozpatrzone mamy nowego biosa w naszej DVDRW
pozdro

PS 2
przepraszam za bledy ktore napewno sa na swoja obrone dodam ze mam na to papiery, jezeli cos pomieszalem to prosze o korekte pisze to pijac kawke i jeszcze nie dokonca sie obudzilem wiec licze na wasza wyrozumialosc i mam nadzieje ze moj post wielkosci lektory CHŁOPI komus sie na cos przyda nawet zeby wydrukowac i opalac nim w piecu
pozdro all

Ostatnio zmieniany przez laska83 : 12.04.2005 o godz. 12:53
laska83 jest offline