Dyskusja: Zmarł Papież
Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.04.2005, 06:00   #192
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez knydel
Nie zgadzam sie z tobą andrzej, bo jednak dużo ludzi naprawde przeżyło śmierć Papieża.I nie można mówić, że to co się dzieje w Polsce to jest obłuda. Mogę tutaj dać, może niezbyta "miłe porównanie", ale ukazujące "prawdziwość tego wszytkiego". Załóżmy ktoś bliski z rodziny umiera - opłakuje się go znacznie bardziej niż za życia się go doceniało. Dość kontrowersyjne porównanie. Jednak dla niektórych ludzi Papież był jak "własny" ojciec..., więc Twoja wypowiedź nie jest do końca prawdziwa.
W pewien sposób masz rację, ale... Opłakiwanie jak najbardziej tak, ale nagłe wyznawanie wszelkich wartości, które były dla tej osoby ważne? I co więcej - robienie tak tylko przez dany okres czasu? (jak sam widzisz, kryminaliści - czyt. "kibice" długo nie wytrzymali). To jest dla mnie obłuda...

Aha, i żebym nie został źle zrozumiany. Ja nie twierdziłem, że wszystkie osoby, czy wszyscy Polacy tacy są. O czym zdążyłem się już przekonać, a co w pewien sposób mnie cieszy, żal sporej części osób jest naprawdę szczery, one naprawdę cierpią po stracie Papieża i o tej grupie nic złego nawet nie spróbuję powiedzieć.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline