To moze teraz ja opisze moje przygody z serwisem iiyama i firmami posredniczacymi.
Opis usterek:
1) Dziwne zachowanie menu OSD, gubilo sie albo bylo cale rozmazane.
2) Po okolo 8-10 godzinach nieuzywania monitora podczas wlaczania nie wyswietlala sie czesc obrazu w pionie z lewej strony ekranu. Trwalo to jakies 1-2 minuty. Po tym czasie wracalo do normy.
3) Glosna demagnetyzacja.
Po opisaniu usterek panu z infolini zalecil mi wyslanie monitora do naprawy, wiec zarejestrowalem sie na stronie, gdzie otrzymalem kod uzytkownika. W zgloszeniu zaznaczylem, ze z mila checia przyjme monitor zastepczy. Teraz juz moglem dzwonic po kuriera. Zalecono mi skorzystac z firmy UPS. I tak, wiec zrobilem.
Z firma UPS mialem bardzo dobry kontak. Przesylka wyjechala odemnie we wtorek 1 marca 2005 roku o godzinie 11. Caly czas bylem w kontakcie emailowym z serwisem iiyama.
W piatek 4 marca 2005 roku zostalem poinformowany, ze monitor zostal naprawiony i wyslany do mnie. Z racji, ze sobota odpada to oczekiwalem przesylki w poniedzialek. Poniedzialek minal i nic.
Dopiero we wtorek dostalem awizo od firmy kurierskiej STOLICA SA, ze w domu nie bylo nikogo i wiadomosci, ze mam sie skontaktowac z kurierem - podany numer. Niezle poddenerwowany

pomyslalem, ze iiyama nie podala mojego nr telefonu kontaktowego i to dlatego. Jak sie pozniej okazalo na dowodzie nadanie moj numer telefonu nyl wpisany. Zadzwonilem do kuriera, ktory z wyzszoscia odrzekl, ze jesli w srode bedzie mial miejsce na pace w samochodzie to zabierze przesylke i dostarczy ja w godzinie 12-13, ktora to dla mnie nie bylo najodpowiedniejsza. Z owym panem nie dalo sie spokojnie dyskutowac i normalnie zalatwic sprawy.
W koncu otrzymalem moj monitor w srode 8 marca 2005r. Zabralem sie za rozpakowywanie i sprawdzenie co jest wpsiane w karcie gwaracyjne - tam widze: "regulacja" (wczesniej serwis poinformowal mnie, ze zostal wymieniony kondensator). Jak zobaczylem ten napis to juz sie we mnie gotowalo - to samo mial wpisywane BD. Po godzinie podlaczylem monitor i co widze? Widze, ze wszystko jest sprawne. Dzis mija ponad miesiac od tamtej naprawy i dalej jest wszystko sprawne.
Wnioski:
1) Serwis iiyama jak to serwis ma plusy i minusy. Na pewno tez zalezy na kogo sie trafi.
2) Dalej nie wiem jak to jest z tymi monitorami zastepczymi. Komu sie one przysluguja, a komu nie.
3)
Nie polecam uslug firmy kurierskiej STOLICA SA. To co tam sie dzieje to sa kpiny. Zero kontaktu z klientem, calkowita olewka.
Bez monitora bylem lacznie 8 dnia, a to jest w duzym stopnie zasluga firmy STOLICA SA. W tym czasie musialem pracowac na baniatym 15 calowym Goldstarze
epol