Cytat:
Napisany przez 1stwasp
Hmmm... to że długość się zmieniła to raczej nie wina przeplotu (newet na pewno) raczej jakiegoś błędu w pliku, który przerywa kodowanie lub jeszcze innej ułomności programu...
Wskazania w pliku z magnetowidu są prawidłowe - przechwycony z tamtąd obraz będzie z przeplotem.
Wina leży po stronie programu, którym zamieniasz to do MPEG2.
W ustawieniach wyjściowych MUSI być podane w sposób jawny czy materiał poddawany kompresji jest z przeplotem czy bez. Czyli musisz ustawić PAL, 25 klatek/s oraz Interlaced.
Tylko nie pytaj mnie gdzie się to ustawia - ja nie znam tego programu, o którym piszesz...
Pozdrawiam!
|
Rozumiem i nie wymagam znajomości każdego programu ja też przecież wszystkiego nie znam Natomiast dla ciekawości tylko mogę powiedzieć że w ustawieniach mam tylko pal a nie ma w tym programie mozliwości ustawienia z przeplotem czy bez Zrobiłem to jeszcze raz na programie winDVR to też jest program firmy intervideo i zrobił to z przeplotem i nie skrócił filmu tak więc masz z pewnością rację że to może być wina programu albo poprostu nie jest przystosowany do tego.
za pomoc dziękuję teraz przeszedłem do testów robienia dvd na AdobeEncoreDVD może to będzie lepsze wyjście?