Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.04.2005, 11:53   #554
gigabyt
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.04.2005
gigabyt w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kupiłem sobie tą nagrywarkę jakiś tydzień temu, jest to moja pierwsza nagrywarka DVD i przyznam, że mam w tej dziedzinie sporo zaległości. Problem polega na tym, że nie chce wypalić niektórych płytek DVD. Na pierwszy ogień poszła SONY DVD-R x4 ( zarówno w Nero jak i Alcoholu wyskoczył błąd, w nero błąd typu "Bufor zbyt duży i jeszcze, że płytka jest niekompatybilna, a Alcoholu błąd podobny ) - niestety na płytki nic się nie nagrało i do kosza
Jako druga ESPERANZA DVD+R x4, w Nero znowu to samo, w Alcoholu po początkowych trudnościach z symulacją zapisu ( wolałem najpierw sprawdzić ) udało się zapisać ( ale zapis odbywał sie jako symulacja - tak cały czas wyświetlał Alcohol )
Trzecie podejście płytka DYSAN DVD-R x8, w Nero wszystko zapisało się bez żadnego problemu.
Czy ktoś może mi wyjaśnić dlaczego tak się dzieje.
Nagrywarka jest podpięta jako SM, oprócz niej mam podpięte jeszcze 2 HDD jako PM i PS. Wcześniej na SS była podpięta nagrywarka LiteOn, ale musiałem ją odłączyć bo LG nic nie chciał wypalić. Może problem leży w tym, że mam dosyć stary komputer - PIII 733 MHz, 4 letni
Bardzo proszę o jakiś porady, z góry dziękuje
gigabyt jest offline   Odpowiedz cytując ten post