Problem z demux filmu
Po raz pierwszy spotkałem się z tym problemem i nie mogę sobie z nim poradzić. Materiał mam w dwóch wersjach: oryginał DVD9 i skompresowany Shrinkiem DVD5 (wszystko w tych materiałach chodzi OK), poniższe objawy występują w obu wersjach.
Objaw 1: rozłożenie filmu (PAL) na strumienie za pomocą Decryptera (najnowsza wersja), czy Vobedita daje ten sam efekt - plik m2v nie chce się cały wczytać do DVDMaestro, wczytywane są tylko pierwsze 4 sek. materiału, a nie zgłaszany jest żaden błąd.
Objaw 2: odpalam podgląd pliku video w PowerDVD. Piewsze 4 sek. materiału odtwarzane jest normalnie, później przez kilka sekund dużo szybciej, następnie już do końca leci z prawidłową prędkością.
Objaw 3: rozłożenie materiału za pomocą DoItFast4U!-Scenaid-złożenie za pomocą Scenarista, bez żadnej modyfikacji źródeł. Wszystkie napisy są przesunięte (wyświetlane wcześniej) o około 4 sek.
Oczywiście chce dołożyć polskie napisy do filmu, ale przez dziwne zachowanie źródła wszystko się rozjeżdża. Zetnął się może ktoś z takim problemem i wie jak go zwalczyć? Szczególnie zależy mi na wczytaniu źródła do Maestro.
|