Bardzo dziękuję za szybką reakcję. Nie miałem zbyt wielkich nadziei na pomyślne rozwiązanie mojego założenia. O dźwięku właściwie wiem wszystko, ponieważ na codzień zajmuję się zawodowo produkcją różnego rodzaju Jingli, reklam, zajawek i.t.d. Gdyby ktoś, coś, to podzielę się chętnie wiedzą na ten temat. O wyciszeniu muzyki również myslałem, ale tylko w jednym miejscu to zadziała - przy wejściu do nastep. menu. Ale wyjście z poprzedniego będzie urwane z przyczyn oczywistych. W moim przypadku nie ma dramatu, ponieważ zarówno klip (oba) jak i podkład maja po 60 sek.
Film który składałem od zera pochodzi z analogowej kamery V8, sciągnąłem go przez kartę Pinacle DC 10+, zmontowałem w Vegas 5 (najlepszy w/g mnie do tego celu). Potem kopresja, obrazki, animowane menu, mówiąc krótko fajna zabawa. Jakość nie jest najgorsza, ale szukam lepszych rozwiązań.
Słyszałem, że film ściągnięty ze zwykłej kasety VHS bezpośrednio na nagrywarkę jest co najmniej w takiej samej jakości (jeśli nie lepszej) jak żródło. Piszę "lepszej", bo trochę po drodze filtrów sprzętowych tam jest. Mając tak zgrany materiał można praktycznie bezstratnie rozkompresować do zwykłego avika, aby go później spokojnie montować. To nic, że plik duży. Mój ostatni miał 136 GB.
Co o tym sądzisz ? Czy nie jest to lepsza metoda od Capturingu komputerowego ?
P.s. Jeszcze raz dzięki za szybką poprzednią odpowiedź - wiedziałem, że się odezwiesz