Cytat:
|
Napisany przez grzes07
witam
moja pierwsza nagrywarke kupilem w drugiej polowie 2001 i byla to nagrywarka firmy Pioneer do dzisiaj zmienilem juz kilka nagrywarek tej firmy jak i firmy Plextor, obecnie posiadam dwie i powiem szczerze ze z zadna nagrywarka nie mialem problemow a plytek wypalilem mnostwo(filmy, ps2, gry pc itp.) i odpady praktycznie zerowe, dlatego dziwie sie ze na 17 plyt az 7 zepsutych, czesto jest tak ze blad lezy nie po stronie nagrywarki tylko to my jestesmy winni (w bardzo wielu przypadkach wlasnie tak jest)
Ja do testow podchodze spokojnie nie wpadam w euforie, test to jeszcze zaden wykladnik co do jakosci sprzetu , dla mnie jest wazna bezawaryjnosc sprzetu i jakosc nagranych plytek a w tej kategorii nagrywarki firmy Pioneer lub Plextor nigdy mnie nie zawiodly, dlatego testy takie jak te nigdy nie beda miarodajne.
pozdrawiam
p.s
to nie reklama firmy Pioneer
|
Słyszałem bardzo dużo dobrych opini na temat PIONEERA dlatego wybrałem tą nagrywarke.Niestety się zawiodłem mimo usilnych prób z coraz to nowymi napędami.W sumie miałem 3 pioneery u siebie w kompie i wszystkie nagrywały tak samo.Co do testów to może nie można się na nich opierać w 100% ale przynajmniej jest informacja.Co do winy użytkownika to powiedz mi jedno Pionek zepsuł płyty a Benq :wypalonych 10 zepsutych 0 a wszystkie wykresy bardzo podobne do tego u góry.Coś jest jednak nie tak z tym Pionkeim.
Oczywiście nie mówie że Pionek to zła nagrywarka bo mogłem mieć pecha i trafiła mi się taka partia.Ale brak programów którymi można przetestowac nagraną płyte jest bardzo uciążliwy.Jak dlamnie jest to bardzo duży minus.