Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.04.2005, 18:09   #12
1stwasp
Redakcja

Data rejestracji: 27.12.2003
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Na wstępie dziękuję bardzo za pozdrowienia , dodam szczególnie miłe...

To moje rozwiązanie to był tylko pomysł - teraz musisz je dostosować do własnych potrzeb.

EDITED!! - pozwoliłem sobie zaedytować, tą odpowiedź, żeby nie robić zamieszania
W międzyczasie, zrobiłem mały test i chyba będzie kłopot...
W RootMenu ustawiasz
Pre Command
Mov GPRM8,0
Mov GPRM9,1
Dla każdego PGC:
Mov GPRM8,1
Mov GPRM9,1

Teraz przy przejściu do PGC, niezależnie czy Play All czy Episode Selection ustawi Ci się ta druga wartość rejestrów... i porównanie przestanie działać...

Jednak sugerowałbym użycie Top Menu.
Po pierwsze - będziesz miał technicznie elegantszą strukturę płyty i dodatkowo jeden przycisk na pilocie zyska użyteczność, a poza tym można będzie spokojnie ustawiać rejestry... Gdyż Top Menu będzie przywracało stan warunku początkowy.

Rozłoż to na dwie plansz na pierwszej - Odtwórz Wszystko i Wybór scen
na drugiej każda scena po kolei oraz powrót do Top Menu...

To luźna propozycja - układ może być inny - ale Top Menu będzie tu wskazane - mniej się rodzi komplikacji.

Potem w VTS może już być kilka PGC - tam już łatwo ustawiś linki warunkowe pomiędzy nimi - przy wyjściu musiałbyś mieć dwie komendy.

Jedną wracającą do RootMenu:

if (GPRM8==GPRM9) CallSS RSM=1, RootMenu

a drugą przechodzenia do następnej PGC

if (GPRM8!=GPRM9) LinkPGCN, PGC_2

itd

dla ostatniej musiałoby to wyglądać tak jak pisałem wcześniej...

Jak dodać następną komendę:

Klikasz dwa razy, np. w cell otwiera się Simulation window. Dajesz PGC Command - Cell/Pre/Post naciskasz Add i wpisujesz kolejną komendę...

Koniec edycji

Dlaczego GPRM8 i 9, hmmm... trudne pytanie... to jest taka wiedza nabyta poprzez czytanie różnych innych forów czy tutoriali. Zwykle GPRM8 nie jest wykorzystywany w strukturze nawigacyjnej DVD, więc robiąc np. reauthoring i dodając coś swojego warto zacząć od GPRM8 - choć zawsze trzeba to sprawdzić. Przy tworzeniu DVD od początku spokojnie możesz użyć inny GPRM. Ja czasami lubię udziwniać wiele osób Ci to powie...

Pozdrawiam!
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post