Na wstępie dziękuję bardzo za pozdrowienia

, dodam szczególnie miłe...
To moje rozwiązanie to był tylko pomysł - teraz musisz je dostosować do własnych potrzeb.
EDITED!! - pozwoliłem sobie zaedytować, tą odpowiedź, żeby nie robić zamieszania
W międzyczasie, zrobiłem mały test i chyba będzie kłopot...
W RootMenu ustawiasz
Pre Command
Mov GPRM8,0
Mov GPRM9,1
Dla każdego PGC:
Mov GPRM8,1
Mov GPRM9,1
Teraz przy przejściu do PGC, niezależnie czy Play All czy Episode Selection ustawi Ci się ta druga wartość rejestrów... i porównanie przestanie działać...
Jednak sugerowałbym użycie Top Menu.
Po pierwsze - będziesz miał technicznie elegantszą strukturę płyty i dodatkowo jeden przycisk na pilocie zyska użyteczność, a poza tym można będzie spokojnie ustawiać rejestry... Gdyż Top Menu będzie przywracało stan warunku początkowy.
Rozłoż to na dwie plansz na pierwszej - Odtwórz Wszystko i Wybór scen
na drugiej każda scena po kolei oraz powrót do Top Menu...
To luźna propozycja - układ może być inny - ale Top Menu będzie tu wskazane - mniej się rodzi komplikacji.
Potem w VTS może już być kilka PGC - tam już łatwo ustawiś linki warunkowe pomiędzy nimi - przy wyjściu musiałbyś mieć dwie komendy.
Jedną wracającą do RootMenu:
if (GPRM8==GPRM9) CallSS RSM=1, RootMenu
a drugą przechodzenia do następnej PGC
if (GPRM8!=GPRM9) LinkPGCN, PGC_2
itd
dla ostatniej musiałoby to wyglądać tak jak pisałem wcześniej...
Jak dodać następną komendę:
Klikasz dwa razy, np. w cell otwiera się Simulation window. Dajesz PGC Command - Cell/Pre/Post naciskasz Add i wpisujesz kolejną komendę...
Koniec edycji
Dlaczego GPRM8 i 9, hmmm... trudne pytanie... to jest taka wiedza nabyta poprzez czytanie różnych innych forów czy tutoriali. Zwykle GPRM8 nie jest wykorzystywany w strukturze nawigacyjnej DVD, więc robiąc np. reauthoring i dodając coś swojego warto zacząć od GPRM8 - choć zawsze trzeba to sprawdzić. Przy tworzeniu DVD od początku spokojnie możesz użyć inny GPRM. Ja czasami lubię udziwniać

wiele osób Ci to powie...
Pozdrawiam!