Cytat:
|
Napisany przez karel48
Dzięki za poprawkę- choć w dość ostrym tonie utrzymaną - jakby to powiedzieć ... spoko Majonez. 
|
ostra bo jak zobaczyłem kolejny taki tekst to mnie coś trafiło ale jak to mówią spoko majoneze
Cytat:
|
Napisany przez karel48
Z tego co mi wiadomo to już oficjalny CS0C (datowany wcześniej) załatwił sprawę zapisu przynajmniej na Esperanzach.
Ale jeżeli to produkt Liteona (i tylko Liteona) zawierający choćby znikome poprawki - to jednak dziwne że te obydwa biosy nie znalażły się na orginalnej stronie - przecież tych shitowych nośników nie używa tylko Polska (chyba, że się mylę). 
|
Niby tak ale dopiero CSTJ był całkowicie "poświęcony" tanim płytkom. Od tej pory odpowiednie kody są dołączane do kolejnych wersji. Jeżeli zaś chodzi o to dlaczego nie znalazło się to na oficjalnej stronie LiteOna to po części sam sobie odpowiedziałeś. Z AB wysłano nośniki do inżynierów LiteOna żeby coś na to poradzili

. Można stąd wnosić, że to na nasz rynek zrzucono te najgorsze śmieci i dlatego nie było tego firmware na oficjalnej. A CS0M jak wskazuje informacja to po prostu powrót do oficjalnej lini biosów.
Cytat:
|
Napisany przez karel48
Swoją drogą uważam że i tak lepiej poczekać - nie każdy orginalny bios jest lepszy od poprzedniego (nie licząc powiększonej liczby nośników).
|
To jest podstawowa zasada - jak coś działa to się nie zmienia ale teraz jest moda na wgrywanie firmware i pokazywanie wykresów z KProbe, których i tak połowa nie potrafi poprawnie zinterpretować.
Cytat:
|
Napisany przez karel48
A chłopaków z AB nie przeproszę ponieważ:
1.) Do tej produkcji chyba się trochę przyczynili - choćby zaispirowaniem Taiwańczyków wysyłając nośniki, wię coś ze strony polskiej jest. 
(chyba im nie umniejszam nazywając ten bios Made in Poland)
2.) CSTJ poprawił być może zapis na tanich płytkach ale z pewnością nie był najlepszy dla markowych. Dodając do tego problem z powrotem do oficjalnego biosu przyznasz ze nie byl produktem do końca udanym.A taki produkt wywołuje pewne uzasadnione obawy... przed następnym - 
|
Z tego co napisałeś to można wyciągnąć wniosek, że należy im podziękować za wysłanie tych nosników bo inaczej do tej pory te odpady by się nie nagrywały.
Cytat:
|
Napisany przez karel48
Ps. Widzę, że obydwoje z Bartezem zaangażowaliście się w obronę AB i myślę sobie ... to dobrze, że jest jeszcze ktoś kto broni polskich interesów.(inicjatywy)
Pozdrawiam 
|
Nikogo konkretnego nie bronimy, jedynie ogólnie rozumianej prawdy bo potem powstają różne dziwne opowieści, które możemy usłyszeć nawet poza forum.
Więc trzeba ludzi z błędu wyprowadzać

.
Cytat:
|
Napisany przez Atronic
Majonez i Karel84 :
Nie warto toczyć sporów o to kto jest inspiratorem , autorem i tym podobne biosu CSTJ , bo i tak nie zmieni to faktu że tem bios to kupa g...na .
Ja mam w swojej 1213 wgrany bios 1653S.CS0K.patched-cf-ledfix i jestem z niego w miarę zadowolony , poza małymi zgrzytami .
|
Sporów, jak wspomniał Karel, aż takich nie toczymy. Ale Twoje podejście jest kolejnym przykładem negowania z zasady. Poza tym jak widzę takich "paczerów" jak Ty, to (nie obraź się) trafia mnie coś.
"Spaczowałem sobie nagrywarkę, nagrywa szybciej, ba zmieniła nazwę i jest wyższym modelem, i najważniejsze dioda świeci na 3 kolorki, ale nagrywając płyty chodnikowe nie do końca wysmaża tosty i nie są chrupiące a poza tym wbudowany ekspres do kawy nie działa - ale g...o"
Jedyne co mi przychodzi wtedy do głowy to

<żygi>